Detingut a Tarragona un estafador que enviava 125.000 SMS cada hora

A través de diferents modalitats d’estafa va arribar a guanyar 85.000 euros

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil d’Almeria ha detingut a Tarragona un presumpte estafador que tenia cinc mòdems configurats per enviar un total de 124.800 missatges SMS fraudulents cada hora, i que a través de diferents modalitats d’estafa va arribar a guanyar 85.000 euros.

L’institut armat ha indicat en una nota que a l’arrestat, en l’operació ‘Alhedizos’, se li imputen delictes d’estafa tecnològica i se li han intervingut més de sis-centes targetes a nom d’identitats fictícies o usurpades.

Segons la font, l’home utilitzava el mètode conegut com a «home al mig» (‘man in the middle’ en anglès), que consisteix a interceptar les comunicacions electròniques entre ajuntaments localitzats en diferents províncies i les empreses que prestaven serveis a aquests consistoris.

Mitjançant aquesta modalitat d’estafa, interceptava els correus electrònics entre una empresa o organisme públic i l’entitat proveïdora que li prestava els seus serveis. Així, suplantava una de les parts per cobrar l’import dels serveis que una de les dues parts feia.

Gràcies a això accedia a la documentació que s’adjuntava en les comunicacions electròniques, majoritàriament factures, per reclamar-ne el pagament de l’import a un altre número de compte diferent de l’habitual.

Factures electròniques

La Guàrdia Civil ha assenyalat que aquestes entitats utilitzaven la plataforma FACe, un servidor en línia que permet presentar factures electròniques davant qualsevol òrgan de l’Administració General de l’Estat.

Així mateix, han destacat que els mòdems GSM intervinguts a l’home estan formats per 208 ports, on inseria una targeta SIM en cadascun, que tenia com a funció enviar missatges SMS de manera massiva. Aquests dispositius tenen una capacitat d’enviament de 124.888 missatges SMS fraudulents cada hora.

Després d’aconseguir la identificació del presumpte autor dels fets, la Guàrdia Civil es va traslladar fins a Tarragona i en va fer un escorcoll, i després va detenir el presumpte autor.

En aquest domicili els agents van trobar dos telèfons mòbils d’última generació, un ordinador amb ‘hardware’ molt sofisticat i diferents programes informàtics configurats per fer diverses estafes tecnològiques.

També hi van trobar diversos hologrames amb l’escut del Regne d’Espanya per falsificar documentació, un TPV per fer pagaments sense contacte, tres targetes de memòria amb més de 400 documents falsificats i més de 600 targetes prepagament de telefonia SIM.

Notícies relacionades

Els investigadors analitzen encara el material intervingut, per la qual cosa no es descarta la possible relació de la persona detinguda en altres fets delictius relacionats amb diferents metodologies d’estafa.

Les diligències instruïdes han sigut remeses al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Huércal-Overa (Almeria).