Educació

Catalunya aprova un MIR per a professors per al curs vinent

  • La Generalitat oferirà cada curs 100 places per a docents de secundària i 150 per als de primària

Catalunya aprova un MIR per a professors per al curs vinent

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha aprovat aquest dimarts en la reunió setmanal del Consell Executiu la creació del programa Sensei, una mena de MIR per a professors i mestres, el primer de l’Estat d’aquestes característiques, que té per objectiu acompanyar i formar els nous professors als centres educatius a partir del curs vinent.

La iniciativa permetrà repensar la formació inicial docent, l’acollida en el sistema educatiu dels nous professionals i la formació permanent del professorat.

Capacitar el professorat

El gener passat, el Departament d’Educació va anunciar la posada en marxa del programa de forma pilot. L’objectiu és capacitar el professorat que s’inicia en la docència i assentar de forma pràctica les competències i aprenentatges clau per al creixement professional del professorat.

Notícies relacionades

Entre altres qüestions, el programa busca acompanyar i recolzar el professor novell en el desenvolupament de la pràctica educativa en el marc de l’equitat, la innovació i la transformació social, o fer de l’escola o institut un entorn d’aprenentatge professionalitzador.

La Generalitat oferirà cada curs 100 places per a docents novells de secundària i 150 places per als de primària, i per a això se seleccionaran 60 centres d’educació i es formaran fins a 85 professors mentors.