El ple

El TC avalarà la llei Celáa i rebutjarà el recurs de Vox

La proposta de sentència estudiada pel ple ha sigut rebutjada i se’n redactarà una altra per avalar la norma del Govern de Pedro Sánchez

El TC avalarà la llei Celáa i rebutjarà el recurs de Vox
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Tribunal Constitucional avalarà la llei d’educació del Govern de Pedro Sánchez, la LOMLOE –coneguda com a llei Celaá pel cognom de la ministra d’educació que la va capitanejar–, al rebutjar la ponència presentada pel magistrat Ricardo Enríquez, que era partidari d’estimar en part el recurs d’inconstitucionalitat presentat per Vox, va informar l’òrgan de garanties.

Notícies relacionades

Una vegada que els 11 magistrats que formen el ple han expressat la seva opinió sobre la impugnació, en les deliberacions, s’ha comprovat que la majoria d’ells entenien que la llei d’educació en vigor ha de ser avalada en la seva integritat. Això fa necessari redactar una nova proposta de resolució en aquest sentit.

A diferència del que va passar amb la llei de l’avortament, quan la proposta d’Enrique Arnaldo també va ser rebutjada per la majoria i el magistrat va cedir la ponència a la vicepresidenta del tribunal, Inmaculada Montalbán, en el cas de la llei Celáa el magistrat Enríquez mantindrà la ponència, una pràctica gens estranya en el Constitucional.