Risc pel fang

Controls a Sau pel degoteig constant de visitants el primer dia d’accés restringit

El dispositiu de seguretat obliga a fer marxa enrere els conductors que desconeixien que l’entrada queda limitada durant tres setmanes

AGENTS RURALS

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un dispositiu d’informadors, agents rurals i mossos d’esquadra controla aquest dissabte les entrades al pantà de Sau, el primer dia d’accés restringit per evitar que els visitants puguin quedar atrapats en el fang que ha emergit durant l’operació de buidatge de l’embassament, que es troba per sota del 10% de la seva capacitat a causa de la sequera. L’operatiu, muntat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilanova de Sau, vigila tres possibles punts d’entrada i ha obligat a fer marxa enrere els conductors que no s’havien assabentat que la Generalitat va anunciar ahir el tancament del pantà durant tres setmanes.

El flux de visitants que ha anat a Sau amb intenció de veure el pantà ha sigut «un degoteig constant» al llarg d'aquest dissabte al matí, si bé no s’han arribat a formar cues ni aglomeracions, han informat els Agents Rurals. El cos ha mobilitzat dues unitats terrestres i també un helicòpter per vigilar des de l’aire que ningú pretengui eludir la prohibició d’accés a l’embassament. Els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra ha coincidit a assenyalar que el matí ha sigut tranquil.

Reclam turístic

Notícies relacionades

Nombrosos vehicles s’han amuntegat a les entrades a Sau les últimes setmanes. L’església de Sant Romà de Sau, un vestigi del poble submergit al construir-se el pantà inaugurat el 1963, s’ha convertit en un reclam turístic al quedar completament descoberta. Al seu torn, és l’estampa crua de la greu manca d’aigua que afecta Catalunya. La Generalitat ha decretat mesures excepcionals de restricció de consum d’aigua per a reg agrícola, industrial i urbà a 224 municipis, que inclouen Barcelona i l’àrea metropolitana.

Els Agents Rurals informen que el control d’accés a Sau es mantindrà igual aquest diumenge. Les limitacions per entrar al pantà perduraran, en principi, fins a la Setmana Santa.