Incendi forestal

Una avaria a la línia elèctrica va provocar l’incendi de Calafell

  • Els agents rurals treballen amb la hipòtesi d’una fricció del cablatge amb el suport elèctric

  • El foc va cremar 24 hectàrees i va obligar a desallotjar 30 habitants d’una urbanització

Una avaria a la línia elèctrica va provocar l’incendi de Calafell

Ramón Costa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els agents rurals consideren que una avaria en una línia elèctrica va provocar l’incendi forestal d’aquest dimarts a Calafell (Tarragona). En concret, detallen que l’avaria la va causar la fricció del cablatge amb el suport elèctric de la línia. Per això han obert diligències al jutjat del Vendrell.

El foc va calcinar 24 hectàrees i va forçar l’evacuació de 30 persones que vivien en la urbanització Mas Mel, que ja tornen a ser a casa seva. Durant les tasques d’extinció, el vent va dificultar el treball dels bombers i les flames van arribar als jardins d’algunes cases, tot i que no van afectar cap edifici.

El foc va crear focus secundaris amb facilitat i va seguir en direcció sud-est empès pel vent mestral, present a la zona durant tot el dia. Les flames van afectar algunes tanques i jardins, però no van causar danys a les vivendes.

Notícies relacionades

El treball a la nit ha sigut vital per poder extingir el flanc esquerre i evitar més focus secundaris que podrien potenciar-se amb el vent, principal preocupació dels equips d’extinció.

Protecció Civil manté activat el pla Infocat, l’operatiu especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, perquè la situació continua sent de risc màxim.