Violència sexual

Marlaska afirma que el Govern treballa per «prendre mesures» sobre la inimputabilitat dels menors de 14 anys

  • El ministre reclama «reflexionar» si violacions com la de Badalona s’han d’afrontar individualment o amb reformes penals

Marlaska afirma que el Govern treballa per «prendre mesures» sobre la inimputabilitat dels menors de 14 anys

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que el Govern espanyol està treballant per «prendre mesures» a l’hora d’afrontar la inimputabilitat dels menors de 14 anys. Marlaska ha definit la violació grupal de Badalona per part d’un grup d’adolescents com un fet «absolutament preocupant» i ha demanat «reflexionar» sobre com ha de respondre el sistema judicial cap als agressors sexuals menors de 14 anys. A preguntes de la premsa en una visita aquest dilluns al Vendrell, el ministre ha obert la porta a afrontar aquests casos amb respostes individualitzades o amb reformes penals. «Ja estem treballant per veure quina ha de ser la resposta més adequada», ha assegurat.

Marlaska ha traslladat «l’empatia i solidaritat» del Govern espanyol amb la víctima de Badalona, i ha afirmat que l’Executiu «ha d’estudiar adequadament i amb deteniment» com afrontar el «problema» de les agressions sexuals comeses per joves menors de 14 anys, els quals són inimputables.

«Preocupació absoluta»

«Cal reflexionar abans de determinar quines mesures són necessàries», ha dit el titular d’Interior, que ha ressaltat una «preocupació absoluta» respecte a això.

Notícies relacionades

Preguntat per la seva opinió respecte a una reforma del codi penal, Marlaska s’ha limitat a afirmar que és partidari de fer una «reflexió seriosa i conscienciada d’un problema que és greu i que requereix prendre mesures necessàries». El ministre ha demanat «no excloure» cap opció mentre estigui el debat obert i ha precisat que «no han d’anticipar-se conclusions». «Ja hi estem treballant», ha afegit, assegurant que l’objectiu de la Moncloa és «buscar la solució més adequada entre tots els elements que són precisos de valorar».

Contraris a les reformes penals, col·lectius de docents i famílies reclamen aquests dies al Departament d’Educació que abordi d’una vegada les violències a l’aula, i que doti de recursos les accions pertinents que permetin prevenir, detectar i actuar amb la diligència deguda. Es dona la circumstància que el pla d’educació sexual i afectiva que va anunciar la conselleria el 2019, ‘Coeduca’t’, encara no ha arribat de manera sistematitzada a les aules catalanes.