A Gandesa

Vídeo | Desmantellada a Tarragona la primera «mina» de criptomonedes

La Policia la va trobar quan buscava el que creia que era una plantació de marihuana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha desarticulat la que és presumptament la primera «mina de criptomonedes» a la província de Tarragona, ubicada en un polígon de la localitat de Gandesa, ha detallat la Policia en un comunicat aquest divendres.

El presumpte responsable de la instal·lació és el propietari de la nau –al qual imputen un delicte de defraudació del fluid elèctric– i els agents van intervenir 43 equips per valor de més de 50.000 euros i una gran quantitat d’aparells electrònics.

La investigació continua oberta: va començar al febrer per l’avís de la companyia elèctrica d’una «important defraudació» i inicialment els agents van planejar que pogués tractar-se d’una plantació de marihuana.

Notícies relacionades

Els equips informàtics destinats a aquesta tasca treballaven les 24 hores del dia de manera ininterrompuda. Per efectuar-ne el manteniment i ateses les elevades temperatures que es generaven, utilitzaven sistemes de refrigeració i «potents ventiladors industrials» per desplaçar l’aire calent cap a l’exterior. Juntament amb la companyia elèctrica, van poder certificar la connexió il·legal a la xarxa per alimentar els equips. Segons la policia, el preu de l’energia a l’Estat espanyol faria inviables o poc rendibles aquestes instal·lacions.

Arran de l’operació, s’investiga el propietari de la nau com a responsable de la «granja de criptomonodes». D’entrada, se li atribueix un presumpte delicte de defraudació del fluid elèctric, si bé la investigació continua oberta a l’espera dels resultats de les anàlisis dels discos durs i CPU que gestionaven el funcionament del sistema.