Simpatia a les xarxes

Vídeo | Un avi xinès fingeix el seu funeral per divertir-se

La pantomima ha despertat les simpaties de les xarxes socials del país asiàtic però ha enutjat les autoritats

Vídeo | Un avi xinès fingeix el seu funeral per divertir-se

@shanghaidaily

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un avi xinès que es preguntava si a algú li importaria la seva mort va decidir esbrinar-ho organitzant el seu propi funeral en vida, una pantomima que ha despertat les simpaties de les xarxes socials del país asiàtic, però que ha enutjat les autoritats.

L’home, de 84 anys i anomenat Zhang, es va gastar a finals de febrer l’equivalent a 2.900 dòlars en una desfilada funerària pel seu poble a la província d’Anhui (est) i el vídeo de la ‘performance’ s’ha tornat viral, recull avui el diari ‘South China Morning Post’.

En el matí del funeral, més de cent de persones ‘dolgudes’ es van congregar a casa de Zhang per a un banquet i després va començar una processó de tres hores en la qual l’avi es va passejar pel poble assegut en un taüt vermell transportat en un camió mentre saludava els sorpresos vianants.

Posteriorment l’home va explicar que va tenir la idea després de comprar un taüt en previsió de la seva mort, ja que se sent molt sol des que la seva dona va morir fa dos anys i els seus fills, ja adults, es van mudar lluny.

Zhang va considerar que organitzar el seu funeral en vida el mantindria entretingut i content, i va assegurar que havia valgut la pena gastar-se els diners en això, perquè ho va disfrutar molt.

Notícies relacionades

Malgrat el suport dels veïns, les autoritats locals creuen que la desfilada funerària va faltar al respecte a la tradició i als morts, per la qual cosa han obert una investigació.

A les xarxes socials xineses, no obstant, l’avi ha despertat simpatia per la seva aproximació positiva cap a la mort: «Admiro la seva actitud davant la vida i espero que arribi als cent anys», deia un internauta, mentre un altre opinava que, «malgrat estar sol, Zhang sap disfrutar de la vida».

Temes:

Funeral Xina