Temporal

Boles de neu a Begues, l’enveja de Castelldefels per un dia

  • Pares com els de l’Eric i el Thiago han deixat que els seus nens fessin campana a l’escola perquè disfrutessin de la més gran nevada que han vist a prop de casa seva

Boles de neu a Begues, l’enveja de Castelldefels per un dia
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El més normal és que els veïns de Begues baixin per la falda del massís del Garraf a la recerca de la platja interminable de Castelldefels. Però la nevada ha invertit el flux entre aquests dos municipis. Perquè Begues aquest dilluns s’ha despertat amb gairebé un pam de neu. I no és a Alaska, és a la comarca del Baix Llobregat. Això s’havia de veure i han sigut nombroses les famílies de Castelldefels que, ignorant fins i tot que era dia d’escola, s’han enfilat fins a Begues per trepitjar la neu amb els seus propis peus. Segons fonts ben informades –sis jubilats que dinaven aquest dilluns en una cafeteria del centre del poble–, feia sis anys que no en queia una com aquesta. «Begues està preciós», apuntava al costat de la màquina de cafè la cambrera que els atenia.

«A Castelldefels també ha nevat, però no ha agafat», explica la Sandra, una de les veïnes que s’ha acostat a Begues al matí. Com el Manuel i el seu fill Eric, que s’han oblidat de les classes per llançar-se boles de neu. «Aquí no neva gairebé mai i no tornarà a passar que a més m’agafi en dia de festa, havíem de venir», argumentava el Manuel per defensar que l’Eric hagi fet campana, cosa que al nen li ha semblat una idea formidable.

També el Thiago, que no lluny d’allà guerrejava amb el seu pare, ha faltat a l’escola. «Mai havia vist neu tan a prop de casa», assegurava el seu pare, que, com el Manuel, ha cregut que, per un dia, aprendria més tocant la neu que a l’escola. A l’altre costat de la carretera de Begues, diversos grups s’han entregat a la tasca de fer ninots de neu. Una postal massa nadalenca per a un dilluns 27 de febrer.

Notícies relacionades

Begues és un poble d’uns 7.000 habitants que està a més de 300 metres sobre el nivell del mar. Castelldefels, a 15 quilòmetres de Begues però ubicat a la primera línia del litoral, ha rebut la mateixa nevada però allà no ha agafat, com afirmava la Sandra. «Hem començat a treballar a les set del matí i a la sorra no hi havia gens de neu», explicaven un grup de paletes que construeixen una casa al costat de la platja. «Només ha quedat una capa molt fina sobre els cotxes», apuntava una altra veïna.

Han sigut diversos els veïns de Castelldefels que s’han despertat esperançats davant la possibilitat de descobrir la seva platja blanquejada per la neu. Però no hi ha hagut sort. Però, al girar-se i comprovar que el parc del Garraf sí que semblava una muntanya del Pirineu, han agafat el cotxe i han pujat a Begues. Hi hagués o no escola. Era dia de neu.

Temes:

Neu