De 15 anys

Els Mossos investiguen l’intent de suïcidi d’un altre adolescent a Tarragona

  • Segons la família, el noi, que rebia burles a l’escola a causa del grau d’autisme que pateix, ha sobreviscut a la caiguda de 14 metres i té ganes de viure

Els Mossos investiguen l’intent de suïcidi d’un altre adolescent a Tarragona

ACN

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’intent de suïcidi d’un altre adolescent a la Ràpita (Tarragona), després del tràgic episodi de les dues bessones de Sallent, en el qual va morir una menor de 12 anys –que havia expressat el seu desig de ser un noi– i va resultar greument ferida la seva germana, de la mateixa edat. El Pol, el noi de la Ràpida, de 15 anys d’edat, es va llançar des del balcó del seu domicili dilluns de la setmana passada i, segons ha explicat el seu pare, Josep Gual, a través d’una dura publicació a Facebook, ho va fer a causa de les dificultats que experimenta a l’escola. Com en el cas de Sallent, també sobrevola l’ombra de l’assetjament escolar.

La policia catalana ha d’aclarir si, com sospita la família, el Pol va mirar de treure’s la vida a causa del ‘bullying’ que patia a l’escola. L’adolescent, que pateix un trastorn de l’espectre autista (TEA) segons el seu pare, va deixar una nota de comiat abans de llançar-se des de 14 metres d’altura. En els següents termes s’expressa a la publicació de la xarxa social Josep Gual:

«El nostre fill té un grau d’autisme. El suficient per tenir dificultats per relacionar-se. Però és molt intel·ligent i s’adona de tot el que l’envolta. Està en plena adolescència, aquesta edat on les sensibilitats estan a flor de pell. En el seu escrit de comiat, entre altres coses va dir que no vol viure en un món on la mala gent és aplaudida i les persones sensibles, nobles i de bon cor sempre tenen les de perdre».

Investigació en marxa

Els Mossos informaran en els pròxims dies el jutjat que instrueix aquesta causa sobre els primers esbrinaments. Segons les fonts consultades per aquest diari, aquests no acaben encara si es tracta d’un intent de suïcidi motivat per l’assetjament escolar. Tot i que, com apunta la mateixa família, sí que s’han recollit testimonis que fan referència a burles que, en un cas tan delicat a causa de l’autisme del menor, poden haver afectat seriosament la seva estabilitat.

El Pol no va morir en la caiguda i es recupera de les greus lesions. «Miraculosament ha sobreviscut a una caiguda de 14 metres», aclareix el pare a la publicació, que ha sigut compartida centenars de vegades, però té «braços, cames i dues costelles trencats, a més de dues vèrtebres fracturades» i «ja porta diverses cirurgies».

Abans de llançar-se, l’adolescent va deixar escrit que no volia viure

El pare considera que el seu fill no era víctima «directament» d’assetjament, tot i que afegeix que «hi ha moltes maneres de fer sentir malament les persones i tot suma» i que el Pol era víctima de rialles i d’expressions com «aquest tio és un raret, mira’l com es mou, no es relaciona amb ningú».

Notícies relacionades

«I així estava completament sol cada dia, a l’hora del pati, a la biblioteca, per no rebre burles», afirma el pare, que lamenta: «Fins que arriba un dia en què la seva ment lògica diu ...què hi faig jo aquí, ja no em queden moments de felicitat». El progenitor afegeix que «els pares són molt importants», però «en aquesta fase de la vida la relació amb els seus iguals és vital».

Segons afirma Josep Gual, el seu fill «es vol posar bé per començar una nova vida i poder explicar la seva experiència i conscienciar els adolescents que amb la seva actitud poden provocar aquestes situacions».