Commoció al Bages

Els Mossos recullen testimonis de ‘bullying’ de les bessones de Sallent però mantenen la investigació oberta

  • L’entorn de les bessones de Sallent responsabilitza l’institut de no actuar davant l’assetjament que patien

  • Els Mossos avisen que la investigació de les bessones de Sallent serà llarga i complexa

Els Mossos recullen testimonis de ‘bullying’ de les bessones de Sallent però mantenen la investigació oberta
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
ACN
El Periódico

L’atestat dels Mossos d’Esquadra sobre el cas de les germanes bessones de Sallent recull alguns testimonis indirectes que diuen que les menors patien ‘bullying’, segons fonts policials a què ha tingut accés EL PERIÓDICO. La investigació segueix oberta per aclarir perquè les les dues germanes bessones de 12 anys, van decidir saltar al buit dimarts passat. Una decisió que va acabar amb la vida d’una i va deixar greument ferida l’altra. L’atestat policial ja ha sigut enviat a un jutjat de Manresa.

Notícies relacionades

Aquest matí, l’avi de les menors també ha afirmat que les nenes patien assetjament a l’escola. En declaracions al canal argentí A24, Gustavo Lima ha indicat que les assetjaven a l’institut per ser argentines, pel seu accent. A més, una volia fer un canvi de gènere. Ja havia demanat que li diguessin Iván, tot i que a l’escola es continuaven burlant d’ella dient-li ‘Ivana’. Lima ha explicat que ella mateixa ho va expressar a la carta que va deixar abans de llançar-se pel balcó. Segons ell, va escriure que «no resistia el ‘bullying’ que li estaven fent» i que si no era feliç llavors, no creia que ho pogués arribar a ser. La seva germana, que està en estat crític però estable a l’hospital, va deixar escrit que ella no volia morir però que acompanyaria la seva bessona.

En un primer moment, els serveis socials i l’escola van negar l’assetjament, però posteriorment el Departament d’Educació va voler inspeccionar el cas amb una unitat especialitzada. Aquest diumenge la família enterrarà la nena morta, Alana, que havia manifestat la voluntat de canviar de gènere i d’identificar-se com Iván.

Temes:

Successos