Seguretat aèria

Líquids a l’aeroport: ¿quins productes continuen estant prohibits portar a l’equipatge?

Líquids a l’aeroport: ¿quins productes continuen estant prohibits portar a l’equipatge?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aena ha anunciat que el 2024 posarà fi a la normativa que restringia l’accés amb líquids i aparells electrònics per embarcar en un vol. Una notícia celebrada pels passatgers, que veuran alleujar-se així el tediós procés que porta llargues cues en els controls aeroportuaris. 

I és que l’any que ve començaran a utilitzar-se nous escàners amb tecnologia de rajos X i 3D amb els quals es podrà veure tot el que es transporta a l’equipatge sense haver de treure-ho de la maleta.

Així, líquids, gels, pasta de dents, perfums i aerosols, entre altres productes, no hauran d’estar fora dels seus equipatges per passar per l’escàner als aeroports espanyols. El que es manté igual és la quantitat de líquid a l’equipatge de mà, «sobre la qual ha de decidir la Unió Europea». Així, continua vigent el límit de 100 mil·lilitres. 

Els dispositius electrònics tampoc s’hauran de treure de l’equipatge, ja que els rajos X i la tecnologia 3D permeten analitzar els aparells.  

Vetos en vigor

Notícies relacionades

La modificació de les restriccions, no obstant, continua sense afectar una sèrie de productes que es mantenen prohibits per viatjar als aeroports espanyols: armes (pistoles, ballestes, etc.), dispositius de descàrregues i neutralitzants, com gasos lacrimògens i ruixadors, objectes tallants (destrals, navalles o tisores de més de 6 cm d’eix). 

Tampoc es podran traslladar objectes contundents, com bats de golf, substàncies químiques i tòxiques (àcids, verins o materials radioactius) ni substàncies explosives i inflamables.