Caso reobert

El jutge posa de nou la lupa sobre el primer sospitós de l’assassinat d’Helena Jubany

  • El Jutjat de Sabadell ordena que es compari l’ADN de Santi Laiglesia amb les mostres que es van recollir del cos de la víctima i de la roba que vestia quan va ser assassinada el 2001

El jutge posa de nou la lupa sobre el primer sospitós de l’assassinat d’Helena Jubany
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge Juan Díaz ha ordenat tornar a investigar el primer sospitós de l’assassinat d’Helena Jubany el 2001, Santi Laiglesia. En un escrit judicial, el responsable del jutjat de Sabadell que instrueix la causa per aclarir l’homicidi d’aquesta bibliotecària, també ordena prendre mostres de l’ADN a Laiglesia, a qui la Policia Nacional sempre va considerar sospitós principal de la seva mort, i comparar-les amb les que es van trobar al cos de la víctima i a la seva roba.

La decisió del jutge es produeix després que les anàlisis practicades per part de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses hagin conclòs que aquestes mostres de l’ADN no coincideixen amb el fins ara únic investigat, Xavi Jiménez.

Santi Laiglesia ja va ser investigueu per l’assassinat de Jubany, però aquella causa va quedar arxivada el 2005. El jutge Díaz va desenterrar la causa el 2020 quan va rebre noves proves aportades per la família després que el programa ‘Crims’ posés el cas de nou sobre la taula.

Notícies relacionades

Malgrat que les mostres de l’ADN no coincideixen amb el perfil genètic de Xavi Jiménez, per al jutge Díaz prevalen les sospites que va participar en l’homicidi de Jubany. «Hi ha prou indicis que permeten afirmar que Xavi Jiménez va participar de manera activa en la comissió del delicte d’assassinat d’Helena Jubany». Amb aquesta contundència s’expressava el jutge Díaz després de prendre declaració a Jiménez.

D’altra banda, el jutjat també ha rebut un informe pericial lingüístic de pèrits especialistes sobre l’escriptura dels anònims que va rebre la noia, que conclou que hi ha indicis que permeten atribuir-los a Jiménez.