L’educació a Catalunya

Inspecció de Treball apressa Educació a prendre mesures contra la calor a les aules

Inspecció de Treball apressa Educació a prendre mesures contra la calor a les aules

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Inspecció de Treball ha instat la Conselleria d’Educació a prendre «mesures reals» per evitar les elevades temperatures i garantir el confort tèrmic en una dotzena de centres educatius. Aquest dilluns ha tingut lloc una reunió amb la Inspecció de Treball entre representants del departament que dirigeix Josep Gonzàlez-Cambray, com a part demandada per les elevades temperatures als centres educatius, i membres dels sindicats de professors, segons ha informat el secretari general de CGT a Barcelona, Miquel González.

La reunió s’ha produït arran d’una denúncia presentada pel sindicat CGT el 9 de setembre passat contra la conselleria davant la Inspecció de Treball per les «temperatures extremes» a les aules d’una dotzena d’escoles de Catalunya. CGT va aportar llavors fotografies d’uns quants termòmetres que mostraven la temperatura a diverses aules preses en dies diferents de principis de setembre i que «en tots els casos sobrepassaven els 27 graus, i que arribaven fins i tot als 40», ha dit Miquel González.

El sindicat va decidir demanar la intervenció d’Inspecció de Treball al considerar que les compres de ventiladors a última hora per part de la conselleria per mirar de pal·liar la calor en algunes escoles eren «mesures mal planificades i totalment insuficients», ha recordat González.

Segons CGT, Inspecció de Treball ha considerat «insuficients les actuacions portades a terme per la conselleria des del mes de setembre i li ha demanat que expliciti quines mesures té previst implementar per pal·liar les elevades temperatures i el calendari. «Ja vam denunciar el 2017 el problema de les temperatures a les escoles i des d’aleshores Educació no ha fet absolutament res», ha criticat el sindicalista.

Notícies relacionades

Per aconseguir una temperatura òptima a les escoles, el sindicalista ha proposat la instal·lació de «mesures sostenibles» com «vinils, tendals i recursos d’enjardinament» i no «únicament aparells d’aire condicionat» que «tenen impacte en el medi ambient» i «preventivament, no avançar l’inici de curs».

La primera setmana d’aquest curs escolar 22-23, que a Catalunya va començar una setmana abans del que és habitual i que va coincidir amb un estiu molt calorós, alguns centres van registrar temperatures per sobre dels 30 graus dins les aules.