Música electrònica i llums làser

«Els vidres tremolaven»: la ‘rave’ il·legal deixa sense dormir els veïns de Sarral

Els agents han detingut dues persones per atemptat contra l’autoritat i han tramitat cinc denúncies per positiu en drogues

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns de Montbrió de la Marca, al municipi de Sarral (Conca de Barberà, Tarragona), no han pogut dormir aquesta nit a causa del soroll de la ’rave’ il·legal que se celebra en un paratge boscós i de cultius a Sarral des de divendres i en la qual estan participant unes 700 persones vingudes de diferents parts d’Europa.

El so de la música electrònica i els llums làser durant tota la nit de dissabte han dificultat que molts hagin pogut dormir. «De matinada, fins i tot els vidres tremolaven», ha explicat Mercè Borràs, una dels 12 veïns de Montbrió de la Marca, a menys de cinc quilòmetres de Sarral. En canvi, altres joves s’hi han acostat per disfrutar d’un esdeveniment insòlit en aquest petit i tranquil nucli de la Conca de Barberà. L’alcaldessa de Sarral, Maria Victòria Canyís, espera que la festa a tocar del bosc del Cano no deixi danys a l’entorn natural, cultius i camins.

Segons els càlculs dels Mossos, entre 600 i 700 persones encaraes concentren a la zona aquest diumenge, situada a uns cinc quilòmetres del nucli urbà del municipi tarragoní. Efectius policials continuen controlant els accessos per evitar l’arribada de més assistents.

En aquests moments, els Mossos d’Esquadra mantenen els dos punts de control: un a l’accés principal per Sarral i l’altre a la carretera de Vallespinosa, l’LV-2015. El dispositiu policial va detenir dissabte dues persones per atemptat contra agents de l’autoritat. La primera per haver atemptat contra els agents de l’autoritat al no aturar-se en un control i haver pegat a un agent, que ha quedat ferit lleu. A la segona se l’ha detingut també per perillositat per consum de substàncies estupefaents. També s’han tramitat cinc denúncies per tests de drogues positius i sis per no disposar de l’ITV.

Festa il·legal

La festa il·legal de Sarral va començar divendres a la nit. La gran majoria d’assistents van arribar llavors al punt de trobada, situat a la zona de la font de l’ermita dels Sants Metges. Dissabte al matí, les forces policials van desplegar un dispositiu per limitar l’accés a les diverses vies que condueixen fins a la ‘rave’ per impedir l’arribada de més participants. També es va intervenir material per a la festa. 

Notícies relacionades

Segons el regidor de Serveis de l’Ajuntament de Sarral, Pau Moreno, gran part dels assistents a aquesta festa il·legal provenen de tot Europa, com França, Itàlia i Bèlgica. Les autoritats preveuen que la festa continuarà durant el cap de setmana i que els participants no se n’aniran fins dilluns. 

L’alcaldessa de Sarral, Maria Victòria Canyís, ha explicat a l’ACN que, si bé des del nucli urbà no s’escolta ni es veuen senyals de la festa, la música a tot volum i els llums làser han dificultat el descans dels veïns del nucli pròxim de Montbrió de la Marca. Segons Canyís, aquest dissabte s’hauria registrat la màxima concentració de participants i diumenge alguns aniran abandonant la zona, si bé la majoria se'n podria anar dilluns.