Aquest cap de setmana

Un miler de persones participen en una ‘rave’ il·legal a Sarral (Tarragona), amb dos detinguts

Els Mossos controlen els accessos per evitar l’arribada de més participants, que provenen d’altres països europeus

Un miler de persones participen en una ‘rave’ il·legal a Sarral (Tarragona), amb dos detinguts

ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una ’rave’ il·legal congrega, des d’aquest divendres, prop d’un miler de persones a Sarral, a la Conca de Barberà (Tarragona). Els Mossos d’Esquadra controlen des d’ahir aquesta festa, que està congregant entre 500 i 1.000 persones a la zona de la Font de l’ermita dels Sants Metges de Sarral.

Un dispositiu policial limita l’accés a les diverses vies que condueixen fins a la ‘rave’ per impedir l’arribada de més participants. També s’ha intervingut material per a la festa. Els Mossos han detingut dues persones. La primera, per atemptar contra els agents de l’autoritat després que no s’aturés en un control i colpegés un agent, que ha quedat ferit lleu. A la segona també se l’ha detingut també per perillositat per consum de substàncies estupefaents. El dispositiu es coordina amb la policia de les regions limítrofes i es preveu mantenir la presència d’agents fins que s’acabi.

Segons el regidor de Serveis de l’Ajuntament de Sarral, Pau Moreno, es calcula que hi ha entre 500 i 1.000 persones a la ‘rave’ il·legal que provenen de tot Europa, com França, Itàlia o Bèlgica. Moreno també ha explicat que hi ha un centenar de vehicles aparcats a la zona del bosc del Cano, on des de la nit de divendres s’està celebrant la festa.

Malgrat els controls dels Mossos d’Esquadra en diferents accessos per evitar que hi accedeixi més gent, el regidor va lamentar que arriben per altres punts. «Aquesta zona és la més directa, però entren pels camins de les pedanies de Montbrió i Vallverd», va concretar. A més, l’ajuntament està col·locant barreres del model New Jersey als accessos al poble per impedir l’arribada de nous participants.

El regidor preveu que la festa continuarà tot el cap de setmana i que els participants no marxaran fins dilluns. «Hi ha hagut algun insult amb la policia, però no ha passat d’aquí», ha explicat Moreno, ja que els mossos impedeixen el pas de vehicles, malgrat que deixen passar les persones que van a peu. Aquest dissabte a la tarda, han sigut alguns els conductors que s’han acostat al control per accedir a la festa, entre ells un grup de joves francesos.

A més, un camió també ha intentat arribar aprofitant que una de les patrulles s’ha mogut de lloc. Tot seguit, els agents l’han detingut més endavant i li han realitzat les proves d’alcoholèmia i drogues. A part, el regidor ha recordat que ja van viure una altra vegada una festa il·legal fa uns anys en una àrea pròxima al municipi de Solivella.

Zona de cultius

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Sarral, Maria Victoria Cañís, ha detallat que la gran majoria dels assistents a aquesta festa il·legal han arribat al lloc de la trobada aquesta nit. Ara que la ‘rave’ està sent intervinguda per les autoritats policials, els participants es dirigeixen fins al poble caminant.

Cañís alerta que la zona per la qual estan transitant les persones que surten d’aquesta ‘rave’ il·legal és un espai de cultius sense edificació. El consistori està preocupat per l’efecte que tindrà aquest recorregut sobre els cultius de la localitat.

Temes:

Successos