Successos

Presó per a dos acusats de cinc atracaments a punta de pistola a Tarragona

Els detinguts, de 19 i 22 anys d’edat, van cometre presumptament els delictes en la segona meitat de gener

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 19 i 22 anys d’edat, acusats de cinc atracaments a punta de pistola en establiments del centre de Tarragona. Els fets es van produir entre el 18 i el 30 de gener. Segons expliquen els Mossos en un comunicat, els arrestats anaven completament tapats i utilitzaven una arma de foc simulada per intimidar els treballadors dels establiments. Els dos detinguts tenen nombrosos antecedents i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

El primer dels atracaments, comès el 18 de gener cap a les vuit de la tarda, va ser en una farmàcia del centre de la ciutat. Un dels detinguts va entrar a l’establiment i va exhibir una arma de foc, mentre l’altre vigilava l’entorn des de fora.

Segons la policia, el 19 i el 20 de gener els arrestats van intentar robar en un estanc i en un supermercat del municipi, però finalment no ho van fer per l’accés de clients en els dos establiments. Per aquesta raó, es van desplaçar a una botiga pròxima, on van consumar el quart robatori. En aquest cas, van amenaçar un dels treballadors amb una arma de foc i li van exigir els diners de la caixa enregistradora. El 30 de gener, els dos arrestats van entrar en un altre supermercat on van utilitzar una arma de foc per intimidar la caixera i aconseguir els diners.

Un «mateix patró»

Notícies relacionades

Els investigadors conclouen que els cinc atracaments estaven fets pels mateixos lladres, responent al mateix patró. A més, de la investigació es desprèn que els detinguts van aprofitar el botí obtingut en els últims atracaments per adquirir marihuana majorista i distribuir-la a la menuda a consumidors que freqüentaven el centre de Tarragona.

Els Mossos van detenir els dos homes dimarts passat i se’ls acusa de ser els presumptes autors de cinc delictes de robatori amb violència i intimidació, dos d’ells en grau de temptativa, i un delicte de tràfic de drogues.