Accident

Un jove que dormia en un contenidor perd dos dits al caure atrapat al camió d’escombraries

El conductor es va adonar que alguna cosa no anava bé gràcies a la càmera de seguretat instal·lada dins del camió

Un jove que dormia en un contenidor perd dos dits al caure atrapat al camió d’escombraries

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un jove que per protegir-se del fred s’havia posat a dormir a l’interior d’un contenidor de paper a Girona la matinada de dijous passat es va salvar de miracle de morir triturat a l’acabar dins del camió de recollida de les escombraries, però va perdre dos dits.

Segons han confirmat aquest divendres fonts municipals, els fets van passar sobre la una de la matinada d’aquest dijous al carrer Fontajau quan un jove de 20 anys, per refugiar-se del fred, havia aconseguit obrir la tapa que tenen els contenidors de paper i cartró i es va posar a dormir al seu interior.

Poc després, va passar el camió de la recollida selectiva que va buidar el contingut del contenidor, i el jove va caure a l’interior del vehicle.

Quan el contingut del contenidor va ser dipositat dins del camió perquè ho triturés tot per compactar-ho i guanyar espai, el conductor e va adonar que alguna cosa no anava bé gràcies a la càmera de seguretat instal·lada dins del camió.

Sospita del conductor

El conductor va acabar sospitant que hi havia algú dins, va aturar tot el mecanisme de triturat quan la maquinària ja havia seccionat dos dits d’una mà al jove, però va evitar que morís i va trucar a emergències.

Efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van acudir al lloc i, després de fer-li unes primeres cures per aturar l’hemorràgia, el van traslladar a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on va ser donat d’alta al matí següent.

Notícies relacionades

Els Bombers de la Generalitat també van acudir al lloc i malgrat que van buscar els dits seccionats del jove dins del contenidor al final els van localitzar al terra del carrer i no va ser possible reimplantar-los.

Des de l’ajuntament han intentat esbrinar les circumstàncies de la víctima i han vist que mai ha sigut atès en els serveis socials municipals.