Successos

Detinguts dos homes al Vendrell pel robatori de 10 catalitzadors

Els acusats tallaven la peça amb una radial per vendre el platí en el mercat del reciclatge, segons la policia

Detinguts dos homes al Vendrell pel robatori de 10 catalitzadors
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 25 anys al Vendrell acusats de 10 furts de catalitzadors que tallaven dels vehicles amb una radial. Els robatoris s’haurien produït des de l’octubre de l’any passat en diferents municipis del Baix Penedès.

Segons ha informat la policia catalana, les detencions es van produir entre dimecres i dijous de la setmana passada, després que es detectés un increment d’aquests casos a la zona durant els últims mesos.

Els acusats triaven vehicles amb motor de gasolina, principalment fabricats a Alemanya, que es trobaven estacionats tant en aparcaments com a la via pública. Després tallaven el catalitzador pels dos costats amb una eina similar a una radial, per la qual cosa causaven danys greus en els turismes.

Serra elèctrica

La investigació va començar entre el 17 i el 18 d’octubre, quan es van produir el primer furt i una temptativa de robatori al Vendrell i Cunit, respectivament. El dia 27 d’aquell mateix mes els lladres van entrar en un aparcament de la plaça Margarida Xirgu de la capital del Baix Penedés i van sostreure tres catalitzadors més.

Des d’aleshores i fins al 23 de gener passat, els acusats haurien tornat a actuar en cinc ocasions més. Mitjançant diferents identificacions dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, es va poder identificar el cotxe amb què es desplaçaven i al maleter dels quals transportaven una serra elèctrica i fins i tot un catalitzador, que van atribuir al fet que un familiar treballava en un punt verd.

Notícies relacionades

Tal com han explicat els Mossos d’Esquadra, aquestes peces contenen en el seu interior metalls de gran valor com el platí, que després venen en el mercat del reciclatge.

Després de la seva detenció, un va ser alliberat el mateix dia amb l’obligació de comparèixer davant de l’autoritat judicial quan sigui requerit. Mentrestant, l’altre va passar a disposició del jutjat de guàrdia del Vendrell, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.