Normalització lingüística

Front comú per «recuperar» el posicionament del català als cercadors d’internet

  • Govern i entitats impulsaran el català en tot l’àmbit tecnològic, de xarxes socials a plataformes audiovisuals, electrodomèstics, cotxes i assistents de veu

Front comú per «recuperar» el posicionament del català als cercadors d’internet
1
Es llegeix en minuts

El Govern i entitats per la llengua han apostat per «recuperar» el posicionamiento del català als cercadors d’internet, perquè consideren que s’han reduït les recerques web en català que realitzen persones i empreses usuàries.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, acompanyat de la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, i el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, ha expressat el compromís del Govern per «revertir la situació» en una reunió amb representants d’entitats vinculats a la defensa i promoció del català, segons ha informat el Govern.

Reunions amb Google i Microsoft

L’Executiu català ha apuntat que des que es va detectar aquesta situació s’han portat a terme reunions amb representants d’empreses com Google o Microsoft i entitats com el World Wide Web Consorsium per «esbrinar l’origen del problema, que afecta diferents llengües més enllà del català».

Torrent ha mostrat la disposició absoluta del Govern per accelerar la recerca de solucions de manera coordinada amb les entitats: «S’ha de treballar conjuntament en la defensa del català en tot l’àmbit tecnològic, des de les xarxes socials a les plataformes audiovisuals, electrodomèstics, cotxes i assistents de veu».

Col·lectius

Notícies relacionades

També han considerat necessari estendre aquest assumpte a governs i entitats del País Valencià, les illes Balears i Andorra, per «convertir-se en actors proactius en la defensa del català en l’era digital».

En la reunió també han participat, a més d’altres membres de les secretaries de Polítiques Digitals i Política Lingüística, representants de la Fundació puntCAT, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, SoftCatalà, Amical Wikimedia, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Institut Ramon Llull.