La lluita contra la pandèmia

¿On continuarà sent obligatori l’ús de mascaretes?

¿On continuarà sent obligatori l’ús de mascaretes?

Iñaki Berasaluce

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Ministres aprovarà el dimarts 7 de febrer el final d’obligatorietat de l’ús de la mascareta al transport públic. La mesura podria entrar en vigor dimecres o dijous, un cop que el decret sigui publicat al Butlletí Oficial de l’Estat. Això suposarà que, després de tres anys de pandèmia, ja no serà obligatori utilitzar la mascareta als autobusos, metro, trens, autocars i avions.

Fins ara la mesura continuava sent obligatòria però molts usuaris no la utilitzaven. Per exemple, al metro ningú controla el seu ús. De fet, aquest era un argument que utilitzaven els defensors d’aixecar la mesura. El comitè científic assessor de la covid-19 de Catalunya insistia aquesta setmana que «no té sentit» mantenir la mascareta quan des de fa mesos no s’utilitza en aglomeracions i en llocs tancats on la propagació de la covid pot ser similar al transport públic.

Notícies relacionades

Amb aquesta decisió per part del Consell de Ministres, l’ús de la mascareta com a obligació quedarà reduït a un nombre concret d’espais. Es tracta dels hospitals i centres d’atenció sanitària, com els CAP, per exemple, i les farmàcies. A les residències de gent gran i persones dependents, l’ús continuarà sent obligatori per a treballadors i visitants, però no per als residents.

Es manté en aquests espais a fi de protegir les persones grans i vulnerables que acudeixen a aquests llocs.