Tribunals

Condemnat a 2 anys i 11 mesos de presó per assetjament sexual a una menor per internet

L’home va conèixer la víctima a través del joc ‘Pinturillo’

Condemnat a 2 anys i 11 mesos de presó per assetjament sexual a una menor per internet
2
Es llegeix en minuts
EFE

Un home ha acceptat aquest dijous una condemna de dos anys i onze mesos de presó per assetjar sexualment per xarxes socials una menor a qui va conèixer a través del joc ‘Pinturillo’, de manera que es va guanyar la seva confiança perquè li enviés fotos íntimes.

En una sentència ‘in voce’, la secció novena de l’Audiència de Barcelona ha condemnat l’home per un delicte d’abusos sexuals continuats i ‘child grooming’ a 2 anys i 11 mesos de presó, una pena que, com ha sol·licitat la seva defensa, se li ha suspès, de manera que no haurà d’entrar a la presó.

Pena rebaixada

Les parts havien arribat a un acord de conformitat pel qual es reduïa la petició de pena inicial de la Fiscalia, de 10 anys de presó. La pena ha sigut suspesa a condició que no delinqueixi en els pròxims 3 anys i que pagui una indemnització de 1.680 euros a la víctima.

L’acusat, que ha reconegut els fets, pateix un trastorn d’Asperger i una discapacitat del 33%, dos factors que, segons la Fiscalia, «minven les seves facultats cognoscitives i volitives» i permeten rebaixar-li la pena.

L’home va conèixer la menor a través del joc de taula en línia ‘Pinturillo’ el 2017 i després van passar a comunicar-se a través de WhatsApp, malgrat que la menor havia expressat des del primer moment que tenia 14 anys i que feia tercer d’ESO.

De manera progressiva, l’acusat es va guanyar la confiança de la menor, li va mentir al dir-li que tenia 26 anys i «la va involucrar» en una relació de dominació d’alt caràcter sexual» en la qual li «relatava les seves fantasies sexuals de les quals la menor era objecte», segons l’escrit de la Fiscalia i que l’acusat ha assumit.

Influència

Notícies relacionades

En el seu escrit, el ministeri fiscal recull una sèrie de converses en les quals l’home descrivia episodis imaginaris en els quals mantenien relacions sexuals referint-se a la menor amb expressions com «ets tan puta».

Amb aquestes converses, que es van succeir fins que la mare va interposar una denúncia el 2018, incitava la menor que es masturbés i en diverses ocasions va aconseguir que li enviés fotos sense samarreta. A més, també convidava la menor a trobar-se i mantenir relacions sexuals.