Investigació en marxa

Detingut a Barcelona un agressor d’ultradreta que portava un paraigua amb un punxó

  • Els Mossos creuen que pretenia portar a terme una nova agressió com la que, suposadament, va perpetrar al juny contra un menor d’edat

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra van arrestar el cap de setmana passat un home de 36 anys al qual buscaven des del 5 de juny. La Comissaria General d’Informació dels Mossos el considera autor d’una agressió que va patir a Barcelona un jove menor d’edat que portava una samarreta amb simbologia antifeixista.

La setmana passada els agents van saber que el sospitós havia tornat al lloc dels fets, la zona d’oci nocturn de Poblenou en la qual es troben locals d’oci nocturn com la sala Razzmatazz i el bar Ovella Negra. Van avisar les patrulles de la policia catalana i de la Guàrdia Urbana de Barcelona perquè intentessin identificar-lo i agents del cos municipal ho van aconseguir en poca estona.

El sospitós va ser arrestat perquè pesava sobre ell una ordre de detenció pendent activada per Informació dels Mossos. En el moment de la detenció, l’home portava a sobre una navalla multiusos i un paraigua amb un bastó que podia separar-se i que deixava al descobert un punxó, és a dir, un bastó d’estoc, una arma prohibida que, segons els Mossos, pot causar «greus lesions».

Notícies relacionades

Els Mossos investiguen si dues persones més que estaven amb ell en el moment de la detenció també van participar o estan implicats en l’agressió al menor d’edat al juny. Per als agents d’Informació, que consideren l’autor una persona d’ideologia d’ultradreta, la pallissa que va clavar al jove fa mig any i que li va causar lesions en un ull i que li ha deixat seqüeles psicològiques, va ser motivada per raons ideològiques perquè l’agressor va fer comentaris en al·lusió a la samarreta que portava el jove.

Els policies catalans sospiten que la nit de la seva detenció, l’autor pretenia portar a terme una nova agressió de característiques similars a la que va cometre la nit del 5 de juny.