Alerta groga

Temperatures de fins a vuit graus sota zero a mig Espanya aquest diumenge

  • El risc per fred intens s’estén a Barcelona, Girona, Lleida, Saragossa, Osca i 15 províncies més

Temperatures de fins a vuit graus sota zero a mig Espanya aquest diumenge

MARC VILA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les temperatures mínimes per sota de zero graus posaran en risc groc aquest diumenge més d’una vintena de províncies, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Es preveuen gelades generalitzades en bona part de l’interior peninsular, més intenses en zones altes i localment fortes al Pirineu.

Les temperatures mínimes molt baixes, amb valors d’entre -2 i -8 graus centígrads, estenen l’avís groc a les províncies de Còrdova, Granada, Osca, Terol, Saragossa, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Segòvia, Sòria, Zamora, Albacete, Guadalajara, Barcelona, Girona, Lleida, Ourense, Madrid, La Rioja, Múrcia i Alacant. A més, Mallorca estarà en risc taronja per nevades i en risc groc per onatge. Menorca i Girona també es veuran afectades pel fort onatge aquest diumenge.

Les temperatures diürnes estaran en ascens al Pirineu i amb pocs canvis o en lleuger descens a la resta. Així mateix, la cota de neu arribarà dels 400 als 800 metres en la meitat nord peninsular i de 600 a 900 metres a les Balears.

Xàfecs i tempestes

D’altra banda, a les Balears i meitat sud de l’àrea mediterrània hi haurà cel ennuvolat o amb intervals ennuvolats i amb probables xàfecs ocasionalment acompanyats de tempesta. S’espera un predomini de cel ennuvolat aquest diumenge, també en l’extrem nord peninsular, amb precipitacions febles. Seran més probables a l’àrea cantàbrica oriental, que cessaran al llarg del dia.

Notícies relacionades

El cel estarà ennuvolat o amb intervals ennuvolats en els sistemes central i ibèric, tot i que tendirà a esclarissar-se. En canvi, estarà poc ennuvolat a la resta de la Península.

A les Canàries, es preveu nuvolositat o amb intervals ennuvolats amb precipitacions al nord de les illes de més relleu i sense descartar-les en forma feble a la resta. Finalment, els vents bufaran del nord-oest a la vall de l’Ebre i amb intervals forts del nord a l’Empordà i Menorca. Bufarà vent del nord-est a la resta del país, amb algun interval fort a la costa nord-oest de Galícia i més fluix a l’interior de la meitat sud peninsular. Bufarà llevant moderat a l’Estret.