Segon procés contra el periodista

Un jutge cita Saül Gordillo per una denúncia d’agressió sexual i submissió química

Un jutge cita Saül Gordillo per una denúncia d’agressió sexual i submissió química

EPC

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutge de Badalona ha citat a declarar com a investigat per a mitjans de febrer el periodista i exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo, per la segona denúncia que una redactora del diari digital que dirigia, Principal, va interposar contra ell per presumpta agressió sexual, tot i que en aquest cas la víctima apunta també a una possible submissió química, segons les fonts judicials consultades per EL PERIÓDICO. La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de Badalona també ha citat la denunciant perquè expliqui l’ocorregut a la matinada de l’1 de desembre, després d’una festa d’empresa que es va celebrar a la sala Apolo a l’avinguda Paral·lel de Barcelona. La denunciant també serà interrogada.

La redactora va explicar davant els Mossos que aquell dia i després de prendre unes copes amb Gordillo en aquesta discoteca, el que era el seu director presumptament la va agredir sexualment quan la portava a casa en el seu cotxe particular. La denunciant va relatar que només tenia flaixos del que va passar aquella nit i, sobretot, que va passar dins del vehicle. Tanmateix, sí que va recordar que es va despertar al seu interior de sobte quan, sempre segons la seva versió, l’exdirector de Catalunya Ràdio li estava practicant sexe oral en un lloc des del qual es podien veure les Tres Xemeneies del Besòs. La jove li va recriminar la seva actitud. La jove va assegurar que hi havia moltes coses de les quals no es recordava.

Anàlisi de sang

Notícies relacionades

Quan va arribar a casa es trobava físicament destrossada i decaiguda. Per aquesta raó, a les hores es va dirigir a un centre de salut, on se li van practicar unes anàlisis de sang. En aquesta prova, segons fonts coneixedores de les indagacions, se li va trobar restes d’un medicament psicotròpic denominat ‘bendiozapina’. Aquesta substància actua sobre el sistema nerviós i té efectes sedants, hipnòtics, ansiolítics i amnèsics. Comercialment és el Diazepam o Larazepam. Les càmeres de seguretat de la discoteca Apolo van gravar quan Gordillo, que sempre ha negat que aquella nit agredís sexualment ningú, estava prenent una consumició amb aquesta redactora.

És la segona vegada en què un jutge cita a declarar Gordillo. El Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona, que investiga una suposada primera agressió sexual d’una altra periodista, de 23 anys, ocorreguda aquella mateixa nit, l’interrogarà el 26 de febrer. En aquest cas, la jove redactora de Principal va denunciar que els tocaments es van produir a l’interior de la discoteca Apolo i que, posteriorment, va ser víctima d’un atac d’ansietat, per la qual cosa va haver de ser assistida en un centre mèdic. Les càmeres de seguretat van gravar com tots dos estaven prenent alguna cosa a la barra i com en algun moment el periodista li va tocar una part del cos i, després, van continuar ballant. Diversos companys de la redactora han hagut de declarar en els Mossos. Gordillo ha sigut acomiadat del diari ‘Principal’ després d’una investigació interna.