Meteorologia

¿Fins quan durarà el temporal de vent, fred i neu?

¿Fins quan durarà el temporal de vent, fred i neu?

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’hivern ha arribat aquesta setmana a la Península definitivament, amb la irrupció de les borrasques ‘Gerard’ i ‘Fien’, així com les entrades de fred polar i la prevista caiguda de les cotes de neu a partir d’aquest dimecres.

El vent anirà perdent protagonisme ja aquest dimecres, però encara es mantenen avisos grocs per ratxes de 70 km/h al sud de Catalunya, zones de l’interior del País Valencià i les Balears, interior de Múrcia i l’est d’Andalusia. En aquest sentit, s’espera onatge i vent intensos al mar d’Alborán, les Balears i a Melilla

A partir d’aquest dimecres caurà la cota de neu, que se situarà entorn dels 300 i els 700 metres a la meitat nord peninsular i és possible que es registrin nevades ocasionals en àrees litorals del nord. En el terç sud, la neu s’espera entre 700 i 1.100 metres, una quota que descendeix fins als 400 metres al final del dia a l’est. 

Caiguda de temperatura

Notícies relacionades

La previsió és que divendres a la tarda cessin les nevades a les zones descrites, si bé dissabte encara se’n podrien mantenir gruixos d’alguns centímetres al sistema Ibèric.

Quant a les temperatures, les màximes baixaran de manera generalitzada a tot el territori peninsular i a les illes Balears, si bé l’evolució serà més acusada en àrees del nord-est i del sud-est del país. Les mínimes baixaran de manera més intensa a les Balears i a bona part de la Península, excepte al nord-oest, on no baixaran tant. Al Pirineu hi haurà gelades intenses.