Menors i xarxes socials

Polèmica per un vídeo de noies ‘perreant’ en una discoteca de Barcelona

Polèmica per un vídeo de noies ‘perreant’ en una discoteca de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La difusió d’imatges de menors a les xarxes socials torna a ser objecte de polèmica i debat després de la publicació per part de la discoteca Pampara Tardes de Barcelona d’un vídeo en què es veu com un grup de noies d’entre 14 i 17 anys estan ‘perreant’ davant un grup de nois en una de les sessions de tarda que el local organitza per a menors a partir de 14 anys. El vídeo, publicat al compte de TikTok de la discoteca i després despublicat, s’ha viralitzat després que un usuari de Twitter el compartís en aquesta xarxa. De fet, el local n’ha acabat esborrant el contingut a les xarxes socials.

El vídeo acumulava més de dos milions de visualitzacions i milers de comentaris que, majoritàriament, critiquen l’actitud «hipersexualizada» dels joves. També qüestionen per què la discoteca penja imatges de menors.

Sessions per a majors de 14

Pampara està ubicada a l’avinguda Madrid de Barcelona. Ofereix sessions de tarda per a majors de 14 i menors de 18 amb música dembow, batxata, reggaeton i drill.

Tot i que n’ha esborrat el contingut, la discoteca, ubicada al barri de les Corts de Barcelona, ha llançat per xarxes diversos missatges en negre amb els lemes «Tots som Pampara» i «No al tancament de Pampara». Fonts dels Mossos d’Esquadra han assenyalat a Efe que està al corrent del succeït i informarà en les pròximes hores de si porta a terme alguna actuació.

Cas Waka

Notícies relacionades

El cas succeeix tot just dues setmanes més tard del cas Waka de Sant Quirze del Vallès, on es va gravar un vídeo sexual sense consentiment i la filmació del qual també es va fer viral en xarxes socials.

Les imatges viralitzades han obert un encès debat intergeneracional que ha basculat entre les tertúlies de ràdio i TikTok a compte de si el ‘perreo’ pot ser realment empoderador i de les conseqüències que pot tenir l’impacte d’una cultura urbana altament sexualitzada entre joves que no han rebut educació afectiva i sexual.