El jutge cita a declarar com a investigat Saül Gordillo per presumpta agressió sexual

  • Una segona denúncia per fets que van tenir lloc la mateixa nit ha anat a parar Badalona

El jutge cita a declarar com a investigat Saül Gordillo per presumpta agressió sexual

Pere Francesch/ACN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabares, ha citat a declarar el 26 de gener com a investigat el periodista i exdirector de Catalunya Radio Saül Gordillo, a qui una redactora del diari digital ‘Principal’, que ell dirigia, l’acusa d’agredir-la sexualment el 20 de desembre a la sala Apolo, a l’avinguda del Paral.lel, durant una festa d’empresa, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts coneixedores de les investigacions.

Al principi, el jutge havia citat el periodista per un altre dia, però el seu advocat, Carles Monguilot, va presentar un escrit en què sol·licitava que es canviés la data perquè tenia un compromís professional. El togat ha fixat llavors l’interrogatori el 26 de gener.

Notícies relacionades

Les fonts consultades per aquest diari asseguren que el togat també ha citat a declarar la denunciant per corroborar la seva versió, és a dir, que l’exdirector de Catalunya Ràdio li va posar la mà per dins els pantalons, que va fer gestos a la cambrera perquè l’ajudés davant la suposada agressió i que, posteriorment, va patir un atac d’ansietat, del qual va ser socorreguda pels seus companys. Els Mossos han entregat al jutge les imatges gravades per les càmeres de l’interior de la discoteca, en què es veu Gordillo i la noia a la barra del local. En el seu interrogatori davant els Mossos, Gordillo va negar la presumpta agressió sexual i va insistir, a preguntes del seu advocat, que estava interessat que la policia analitzés les imatges recollides per la càmera.

Un altre succés la mateixa nit

Una altra jove redactora del ‘Principal’ va presentar una altra denúncia per fets similars ocorreguts la mateixa nit. En aquest cas, la presumpta agressió sexual suposadament va passar al cotxe de Gordillo, on la jove es va despertar, segons la seva versió, de sobte i sense saber on era. L’endemà, aquesta persona es trobava malament i va anar a fer-se unes anàlisis, en què se li va trobar una substància sospitosa. Aquesta denúncia ha anat a parar un jutjat de Badalona. Per ara, no s’ha acumulat a la que està tramitant el Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona. Arran d’aquestes dues denúncies de les redactores del diari digital, Gordillo va ser apartat de la redacció i, posteriorment, cessat del seu càrrec.