La xacra de la violència de gènere

Irene Montero adverteix que «no hi ha varetes màgiques» contra la violència masclista

1
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha reconegut aquest dimecres la seva «absoluta preocupació» pel repunt de crims masclistes i ha valorat la proposta d’Interior d’alertar les dones que conviuen amb agressors reincidents, tot i que ha advertit que en la lluita contra la violència de gènere «no hi ha varetes màgiques».

En una entrevista a la cadena SER recollida per Efe, Montero ha assegurat que, mentre hi hagi un sol assassinat, «hem d’estar alerta per detectar els errors i les necessitats de millora», i ha apostat per la coordinació i la formació de tots els professionals que estiguin en contacte amb les víctimes, no només a l’àmbit policial i judicial, sinó també al sanitari, a l’educatiu i als serveis socials.

Quan se li ha preguntat per la proposta en la qual treballa el Ministeri de l’Interior per poder avisar les dones que conviuen amb agressors reincidents, Montero ha assegurat que defensarà qualsevol mesura encaminada a protegir les víctimes. «Estem d’acord amb Interior a posar el focus en els agressors... Darrere de cada dona assassinada, hi ha un maltractador», ha apuntat.

Notícies relacionades

La ministra creu que s’ha de concretar aquesta mesura i veure «com es desenvolupa», però ha advertit que «no hi ha varetes màgiques». «No hi ha una sola mesura que eviti tots els assassinats, perquè la violència masclista és estructural i no posarem fi a la violència fins que no destruïm el masclisme», ha dit.

Mentrestant, ha apostat per incrementar els recursos, mitjans, dispositius i protocols i per fomentar la coordinació i la formació en àmbits com el sanitari, l’educatiu o als serveis socials, que sovint són les portes d’entrada al sistema de les dones víctimes de violència.