Iniciativa

Demanen explicacions a Interior sobre l’agressió sexual d’un mosso a una ‘trans’

  • L’Observatori contra l’Homofòbia sol·licita la compareixença del conseller Elena al Parlament

Demanen explicacions a Interior sobre l’agressió sexual d’un mosso a una ‘trans’
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha sol·licitat formalment al conseller Joan Ignasi Elena que comparegui en la comissió d’Interior del Parlamentarran de la presumpta agressió sexual a una dona ‘trans’ per part d’un mosso de la brigadaantidisturbis. Rodríguez pretén que el titular de la cartera doni explicacions per la denúncia i ha mostrat la seva condemna absoluta davant «aquesta gravíssima incidència», alhora que ha mostrat la disposició de l’entitat a facilitar a la víctima la seva personificació com a acusació.

Notícies relacionades

Un jutjat de Terrassa està investigant un agent de la Brimo per una presumpta agressió sexual a una persona ‘trans’ a la qual va conèixer a través d’una aplicació de cites. Fonts coneixedores de les indagacions han explicat a aquest diari que la presumpta agressió sexual no es va produir en la primera trobada, sinó que el mosso i la víctima tenien una relació d’abans. Per ara es descarta la comissió d’un delicte d’odi i discriminació.

Les indagacions

La Divisió d’Assumptes Interns de la policia catalana va obrir una investigació arran de la denúncia presentada per aquesta persona, segons la qual el policia n’hauria abusat sexualment durant una trobada entre tots dos. En paral·lel, la Conselleria d’Interior ha obert un expedient disciplinari a aquest mosso i, com a mesures cautelars, ha acordat la suspensió temporal de sou i feina de l’agent, a l’espera de la resolució judicial. Després de la investigació oberta pels Mossos, el cas està ja judicialitzat al jutjat de Terrassa.