Pobresa a Catalunya

El Govern dedicarà un milió d’euros extra a atendre persones sense llar

  • Aragonès anuncia que la partida sortirà dels fons de la loteria catalana

Una persona sense sostre dorm en un banc al costat de la Ciutadella.

Una persona sense sostre dorm en un banc al costat de la Ciutadella. / ARXIU / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya destinarà un milió d’euros extra per reforçar les polítiques d’atenció a les persones sense llar, procedent del fons de la loteria catalana, segons ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Acompanyat del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, Aragonès ha anunciat també que el Govern donarà una subvenció de 211.000 euros a la Fundació Arrels per al projecte Peers que desenvolupa aquesta entitat.

Aquestes novetats s’han donat a conèixer després que Aragonès i Campuzano visitessin els pisos d’un equipament social que Arrels ha posat en marxa recentment al barri del Poblenou de Barcelona, destinats a persones sense llar. Es tracta de 10 petites vivendes individuals, denominades Llars Tere Villagrasa, que s’inspiren en dues experiències anteriors desenvolupades per Arrels, el Housing first i el Pis zero.

El Housing first dona prioritat a l’accés a la vivenda de persones que viuen al carrer i se’ls acompanya amb un seguiment i atenció social. El Pis zero és un recurs en el qual les persones que viuen al carrer i que no han trobat el que necessiten en altres espais tenen un lloc petit i digne on poden passar la nit de manera segura. Aquestes dues experiències d’acompanyament es donaran a les Llars Tere Villagrasa, on a la planta baixa s’ubicarà un Pis zero per a una desena de persones sense llar.

La subvenció de 211.000 euros per al programa Peers d’Arrels respon a la crida d’auxili que va emetre l’entitat el novembre passat, per l’encariment dels preus i la inflació, que han posat la fundació en una posició econòmica delicada. L’esmentat programa consisteix en el fet que persones que han viscut al carrer i han aconseguit sortir d’aquesta situació recolzen i aconsellen altres persones sense llar.

Notícies relacionades

El conseller Campuzano ha detallat que la partida extra d’un milió d’euros permetrà tenir més recursos per facilitar a les persones sense llar l’accés a una vivenda, a la renda garantida de ciutadania, a l’ingrés mínim vital i a altres ajudes.

A més, ha recordat que «el gruix de les actuacions per combatre el sensellarisme es desenvolupa mitjançant el contracte programa de serveis socials, que preveu un finançament específic de 47 milions d’euros fins a l’any 2025.»