L’article del director
El que ens agradaria oblidar del 2022
Volem continuar ampliant el número i la intensitat dels vincles de la nostra comunitat, alliberar-nos dels mals auguris i continuar apostant pel progrés de les persones sense destruir el planeta
Vam celebrar l’estiu passat els 40 anys dels Jocs de Barcelona i de l’Expo de Sevilla de 1992. Vam ser capaços de recordar els 92 del 92. Va ser un any que difícilment oblidarem. I del qual els més joves guarden la nostra referència. De vegades de manera excessiva. Des del 2008, encadenem més d’una dècada d’‘annus horribilis’. Primer va ser la ressaca financera de la borratxera hipotecària, després l’austericidi dins de la UE i finalment una crisi institucional a Catalunya i a Espanya que encara ressona. Quan aixecàvem una mica el cap ens va arribar la covid-19.
Diuen alguns que els diaris escrivim el primer esborrany dels fets que acabaran als manuals d’història. I ho fem, més que mai, de la mà dels nostres lectors i usuaris. Per això aquest número especial de balanç del 2022 l’hem construït a partir de la conversa que hem tingut amb el nostre nucli més pròxim, els subscriptors i usuaris registrats. I hem posat en valor aquests temes al costat del que han publicat els nostres periodistes i al que ha llegit el públic esporàdic.
El resum és un malson que s’acaba i un altre que comença. El coronavirus, que al llarg del 2022 ha passat de pandèmia a una variant més de la grip, i la invasió d’Ucraïna per part de Putin que ha deixat Europa en guerra i ha revolucionat la geopolítica energètica. Dels dos temes ens agradaria deixar de parlar durant el 2023, no per cap tipus de censura sinó que perquè se superin i deixin de tenir interès. També hem parlat de la reina Isabel II i d’alguns personatges del cor que alimenten les nostres pròpies tragèdies o les nostres aspiracions, com la resta del periodisme. I ho hem fet en nous formats multimèdia.
No hem deixat de banda les nostres apostes més editorials, hem complert el nostre compromís de fer el 8-M tot l’any, posat focus en el drama de la violència de gènere i en l’efecte rebot entre els més joves i hem explicat i comentat com el virus de la inflació augmenta el nombre de persones vulnerables. I tot en plena pandèmia de salut mental. Hem seguit de prop un Mundial atípic i hem acompanyat una certa recuperació del pols cultural.
La nostra comunitat ha mostrat també especial interès en alguns temes emergents com les enquestes sobre les eleccions del 2023 (generals i municipals) i, especialment, amb tot el relacionat amb Barcelona (vivenda i mobilitat) i amb les noves empreses. Segur que els seguirem en aquesta proposta.
Notícies relacionadesTrobem a faltar, i ja hi hem començat a treballar en la redacció, més focus de la nostra conversa en el canvi climàtic, una lluita que, si perdem, engegarà en orris la resta dels nostres anhels i de les nostres penes.
Volem, doncs, continuar ampliant el número i la intensitat dels vincles de la nostra comunitat, alliberant-nos dels mals auguris i apostant pel progrés de les persones sense destruir el planeta. Aquí ens trobaran el 2023. ¡Bon Any!
- L’omeprazol, en el punt de mira de Salut per la seva mala utilització
- Aquell masclisme televisiu dels 90
- Successos Cau el "gran banc clandestí" de la màfia xinesa més activa a Catalunya: blanquejaven un milió d'euros setmanal
- El carrer d’Urgell estarà tallat al trànsit un any per les obres de FGC
- BCN concentra els pacients amb més de 10 fàrmacs al dia
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Tailàndia Gir de 180 graus en el cas Daniel Sancho: el fill de Rodolfo podria no tornar a Espanya
- Successos Cau el "gran banc clandestí" de la màfia xinesa més activa a Catalunya: blanquejaven un milió d'euros setmanal
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Assetjament i abús de poder #MeToo a la televisió: "L'últim peatge no el vaig passar"