El 2022 del lector

La mirada de l’enviat especial: l’any de la guerra a Ucraïna | Vídeo

Marc Marginedas i Ricardo Mir de Francia, enviats especials d’EL PERIÓDICO en diferents moments de la cobertura realitzada de la guerra de Rússia, expliquen la seva experiència sobre el terreny aquest any.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La invasió russa d’Ucraïna ha sigut un dels temes que més ha sacsejat el món juntament amb la pandèmia, amb totes les seves repercussions sobre el terreny i també a escala global, amb crisi de refugiats, pujades de preus i incertesa a múltiples escenaris.

El seguiment del conflicte es va fer des d’EL PERIÓDICO a partir de diferents fonts informatives, però també amb la implicació en els escenaris més estretament relacionats amb la guerra de corresponsals i enviats especials.

Marc Marginedas va ser corresponsal d’EL PERIÓDICO a Moscou als anys 90 per a tota l’URSS i també durant els últims 7 anys fins al febrer, quan va haver de sortir perquè no podia continuar treballant a la ciutat russa. Ricardo Mir de Francia, per la seva banda, ha sigut corresponsal d’aquest diari al Pròxim Orient amb seu a Jerusalem durant sis anys i després va estar prop d’una dècada a Washington. Feia gairebé un any i mig que estava a Barcelona quan va esclatar la guerra, motiu pel qual es va desplaçar com a enviat especial a Ucraïna al març i a l’abril i, posteriorment, hi va tornar a ser a l’octubre.

Notícies relacionades

En la cobertura també va participar activament Irene Savio, que es trobava a Kíiv quan va esclatar la guerra, i des de Moscou complementa la informació de l’ofensiva russa el corresponsal Álex Bustos.

En el vídeo comenten la seva experiència sobre el terreny i reflexionen sobre l’estratègia desplegada per Rússia i els escenaris que s’obren.