Parricidi de Vilanova

La fiscalia demana repetir el judici pel parricidi de Vilanova i veu «arbitrari» el veredicte

Ha titllat d’insuficient, arbitrari i contradictori» el veredicte que va emetre el jurat popular que va jutjar el cas

La fiscalia demana repetir el judici pel parricidi de Vilanova i veu «arbitrari» el veredicte
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La fiscalia ha demanat repetir el judici pel parricidi de Vilanova i la Geltrú el 2019, que l’autor va confessar i en què va resultar absolta l’acusada d’induir-lo, i ha titllat d’«insuficient, arbitrari i contradictori» el veredicte que va emetre el jurat popular que va jutjar el cas.

Fonts de la fiscalia han explicat que la fiscal ha recorregut la sentència del cas i ha demanat anul·lar la sentència, el veredicte i tot el judici, que vol repetir amb una altra magistrada i amb un jurat nou.

L’acusació pública considera que s’ha vulnerat el principi de tutela judicial efectiva per la suposada falta d’argumentació del jurat, que va exculpar l’acusada per unanimitat.

Ismael M. va ser declarat culpable per unanimitat de matar el seu pare a ganivetades, com ell mateix va confessar, mentre patia un brot d’esquizofrènia, per la qual cosa la sentència no li aplica una pena de presó sinó que està exempt de responsabilitat penal per la seva malaltia i haurà de seguir una mesura de tractament psiquiàtric en llibertat vigilada.

Alba A. va ser absolta d’induir Ismael M. a cometre el crim suposadament per aconseguir els diners de la seva família: segons les acusacions, el va manipular durant mesos fent-lo creure que pertanyia a una unitat policial secreta i que havia de matar el seu pare per protegir el seu entorn, i per fer-ho suposadament va crear el personatge virtual de Julia, una nòvia fictícia per al noi que suposadament va arribar a quedar-se embarassada de bessons.

Notícies relacionades

La fiscalia està d’acord que Ismael M. no compleixi condemna a l’estar exempt de responsabilitat penal, però manté que Alba A. és culpable del crim com a inductora, creu que també va fer que després el jove cremés el pis per esborrar proves i també manté l’acusació d’estafa per suposadament quedar-se diners de la família d’ell.

En el judici, la fiscal va demanar una condemna de 34 anys de presó per a Alba A. per presumpta estafa i inducció a l’assassinat i a l’incendi, mentre que per a Ismael M. va reclamar una mesura de seguretat d’internament psiquiàtric.