Medi Ambient
El Govern central convida a desterrar modes passatgeres i a comprar roba duradora i sostenible
Consum llança una campanya que insta els joves a presumir d’#armarisostenible i a reflexionar sobre els efectes en el medi ambient de la ‘fast fashion’

La ‘fast fashion’ o moda ràpida fa referència als grans volums de roba produïts per la indústria tèxtil i que són consumits pels joves en funció de modes passatgeres, cosa que contribueix que el sector tèxtil sigui el responsable del 10% de les emissions de CO2 a nivell global, de més contaminació i un ús excessiu de recursos naturals. Per fer-hi front, el Ministeri de Consum ha llançat una campanya que fomenta la moda sostenible, que és la que és duradora, reutilitzada i produïda per empreses locals.
La campanya té per lema ‘Presumeix d’#armari sostenible’ i està protagonitzada per tres joves, l’Andrés, de 30 anys, la Inés, de 20 i el Josep, de 19, que ja han assumit en el seu dia a dia pràctiques sostenibles com reciclar o estalviar aigua, però no són conscients de l’impacte en el medi ambient que té la ingent compra de roba d’un sol ús. El Josep, per exemple, explica en el vídeo de la campanya que va comprar uns pantalons per 40 euros i se’ls va posar «el primer dia i ja està». I indica, una per una, les peces guardades al seu armari que no es posa. En són unes quantes.
Experiment documental
Notícies relacionadesL’espot és un experiment documental en el qual els tres joves exposen què fan per cuidar el medi ambient i que exhibeixen què guarden als seus armaris. Després, dies després, se’ls convida a una cita on se’ls expliquen els efectes mediambientals de la ‘fast fashion’. L’objectiu, segons ha informat el Ministeri de Consum, era aconseguir que les seves reaccions fossin reals i que gràcies a això l’espectador sigui partícip de com els tres joves decideixen fer un pas endavant per tenir en compte el medi ambient també a l’hora de comprar i seleccionar la seva roba.
Es calcula que el 73% de la roba produïda anualment acaba incinerada o a les escombriaires, cosa que contribueix a la contaminació terrestre i atmosfèrica. Per complir les ingents quantitats que imposa la ‘fast fashion’, la producció de peces de roba es realitza normalment en països amb condicions laborals precàries i en la seva fabricació s’utilitzen químics «altament nocius per a la salut humana», segons denuncia Greenpeace.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic
- Apunt ¿S’ho imaginen?