Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Regals de segona mà, tendència a l’alça: consells per encertar aquest Nadal

Més enllà dels rancis prejudicis, les dues plataformes més grans del sector constaten l’auge d’una opció que, a més de barata i sostenible, ja es plantegen utilitzar el 51% dels espanyols en aquestes festes

Regals de segona mà, tendència a l’alça: consells per encertar aquest Nadal
  • Jerseis nadalencs lletjos: ¿per què una moda friqui s’ha convertit en un fenomen social?

  • Color Pantone 2023: Així és i així pots combinar el ‘Viva magenta’

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Black Month, Black Week, Black Friday, Cyber Monday, amic invisible, Pare Noel, Reis... La llista de regals en aquestes dates és un pou sense fons que aquest any, a més, amb els preus pels núvols, s’ha convertit en una veritable Cançó (inflacionista) de Nadal, o malson, com explicàvem en aquest diari recentment en un multimèdia sobre com se’ns ha encarit la vida aquest 2022. Afortunadament, es pot completar una bona ‘wishlist’ de regals pensant a omplir-los amb regals reutilitzats.

El ‘boom’ de la segona mà no és només una realitat (i una necessitat) en el sector de la moda, un dels més contaminants, sinó que ja és també tendència a l’alça en tota mena de productes. Segons els últims estudis que manegen les plataformes més importants en aquest sector a Espanya, Vinted i Wallapop, el públic està deixant enrere els vells prejudicis sobre els objectes preestrenats i s’està animant a regalar-los per a ocasions especials. Per descomptat, també per a Nadal i Reis.

Segons l’informe ‘Consum de productes reutilitzats’ (Wallapop), el 51% dels espanyols ja considera regalar de segona mà per aquestes festes. A més, amb les dades del mateix estudi, les persones que aposten per un consum més responsable i conscient se senten millor. En la mateixa línia, ‘La red del cambio’ diu que 9 de cada 10 individus declaren que portar a terme accions amb impacte positiu al planeta els fa sentir bé amb ells mateixos i, potser per això, el 43% dels consumidors espanyols ja considera els productes reutilitzats entre les seves primeres opcions de compra

Reafirma el mateix una enquesta de Vinted realitzada entre agost i setembre en 900 dones d’entre 18 i 45 anys, d’11 mercats seleccionats, que constata que el 38% de les enquestades ha fet un regal de segona mà en els últims mesos i que el 63% anticipa que l’any que ve farà un obsequi ‘pre-loved’. A hores d’ara, dues de cada cinc consideren que és una opció perfecta per fer un regal únic (l’àmplia disponibilitat d’objectes a les plataformes de segona mà permet trobar un objecte més únic i sorprenent que encaixi amb la personalitat i els gustos de la persona a qui es regala). A més, el 29% admet que estaria encantat de rebre un regal de segona mà, com per exemple llibres, videojocs, algun detall de decoració o alguna peça de roba ‘vintage’.

Però, ¿com trobar un objecte ‘pre-loved’ que no acabi tornant a la plataforma?

Notícies relacionades

Respon Eleonora Porta, responsable de comunicació de Vinted que ofereix aquests 5 consells:

Una peça única

«Optar per un article de segona mà no disminueix la importància del regal. Al contrari: si es fa bé, el converteix en un objecte més especial i personalitzat», argumenta Eleonora. Regalar una peça única demostra que s’ha dedicat temps i atenció a trobar un detall singular en lloc de triar qualsevol cosa que es pot trobar en qualsevol lloc i que podria tenir qualsevol persona. D’aquesta manera, és més probable que els regals no acabin oblidats en un calaix o en una pila d’articles no desitjats. 

 

Estalvia temps i diners

Mai és mal moment per trobar una ganga. És cert que en època de rebaixes és més fàcil, però a les plataformes de segona mà sempre es poden trobar peces a bon preu. «A més d’haver-hi preus més accessibles, les compres del mercat de segona mà també permeten estalviar temps, ja que s’adquireixen ‘online’ i les rebem còmodament a l’adreça que triem», explica Eleonora. 


Coneix i regala alguna cosa útil

Res millor que fer un regal útil i necessari. Coneix bé la persona a qui regalaràs i descobreix què li fa falta. Si li regales una cosa que necessita, sempre que l’utilitzi es recordarà de tu.

Contacta amb el venedor

Pot ser inspirador saber quina història hi ha darrere d’un article. Mai se sap quin tipus impacte o records ha tingut un article en una persona, i això també podria ser agradable de compartir amb el destinatari del regal. Per exemple aquest bolso ‘vintage’ tan maco que ha estat en molts viatges, festes i ocasions especials amb el venedor i que ara està a punt per a una segona vida amb el nou amo. «Com més informació intercanviïn els usuaris entre ells, millor serà l’experiència», afirma Porta.

Llistes de desitjos

No tinguis por de preguntar als teus éssers estimats si tenen alguna idea especial; d’aquesta manera evitaràs regals fallits. També pots crear una llista i guardar les idees que tinguis durant l’any per no oblidar-te’n fins que arribi el moment. Això també funciona a la inversa. Informa els teus éssers estimats que aquest any només vols rebre regals de segona mà, fes-los saber els teus articles preferits i comparteix la guia de regals de segona mà per ajudar-los a començar.

Per anar-s’hi acostumant, a Wallapop proposen una ‘wishlist’ que podria incloure una obra d’art (pots trobar quadros, il·lustracions i làmines per a totes les butxaques a la secció ‘Llar i jardí’), peces de decoració (a les quals es pot afegir un plus customitzant-les) i accessoris (carteres, joieria, bijuteria, bolsos, sabates, gorros...).

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.