Festes

¿On és dia festiu el 7 de desembre?

El calendari laboral no contempla dimecres com a dia festiu nacional, però algunes comunitats autònomes l’han inclòs en el seu llistat de no lectius

¿On és dia festiu el 7 de desembre?
1
Es llegeix en minuts

Arriba el desembre, el mes preferit de molta gent. El mes dels llums, els regals, el Nadal... i els dies festius. Tot i que aquest any tant el 25 de desembre com l’1 de gener del 2023 cauen diumenge, hi ha altres festes per desconnectar de la feina i de les classes i aprofitar per comprar els regals de Pare Noel i els Reis. I, per què no, per fer alguna escapada i conèixer alguns dels mercats ambulants més famosos d’Europa.

Com no podia ser de cap altra manera, estem parlant del pont de la Constitució, també anomenat pont de desembre. A diferència de les grans festes nadalenques, aquest 2022 el 6 de desembre (dia de la Constitució) cau dimarts i, per tant, el dia 8 (dia de la Immaculada Concepció) és dijous. Això fa que les possibilitats per empalmar diversos dies lliures siguin més grans i no hi hagi tantes ‘baralles’ als centres de treball per decidir qui és l’afortunat que es pot quedar a casa el 7 de desembre.

I és que, segons el calendari laboral nacional, el 7 de desembre no és un dia festiu. Tampoc cap comunitat l’ha inclòs en el seu llistat de festes autonòmiques. El mateix passa amb el dilluns 5 i el divendres 9.

Notícies relacionades

Ara, una altra qüestió a part és el que passa amb el calendari escolar. A Astúries, Aragó, Navarra i Ceuta, Melilla el dilluns 5 és no lectiu. A La Rioja, Andalusia i Madrid, els nens tindran lliure el 5 i el 7. A les Canàries, el dia triat és dimecres 7. A Castella i Lleó, Múrcia i Extremadura, el dia extra de vacances és divendres 9. En la resta, (Galícia, Cantàbria, País Basc, Castella-la Manxa, Catalunya, País Valencià, Balears), només no hi haurà classe el 6 i el 8.

Per això, com és habitual en aquestes dates cada any, la situació varia en gran manera en funció de cada comunitat autònoma.