Dispositiu especial de trànsit

Els camions no podran circular per l’AP-7 el diumenge de retorn del pont de la Constitució

  • La mesura, de 17.00 a 21.00 hores del dia 11, es pren després d’un «novembre negre» a les carreteres

  • Trànsit preveu dues operacions sortida (2 i 7 de desembre) i dues de tornada (6 i 11 de desembre)

Els camions no podran circular per l’AP-7 el diumenge de retorn del pont de la Constitució

MANU MITRU.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Interior de la Generalitat ultima el dispositiu de trànsit de cara al pont de desembre a Catalunya. La conselleria ha previst dues operacions de sortida (2 i 7 de desembre) i dos de tornada (6 i 11 de desembre). Aquells dies, en què hi ha una expectativa de circulació de vehicles més elevada, estarà restringida la circulació de camions per l’AP-7.

Concretament, els dies de les operacions sortida (2 i 7 de desembre), els camions no podran circular a més de 80 km/h i sempre hauran d’anar per la dreta a l’AP-7 entre Granollers i Martorell i en els trams on només hi ha dos carrils. A més, el dia 11, els camions no podran circular per l’AP-7 entre les 17.00 i les 21 hores.

Trànsit també instal·larà carrils addicionals en diversos trams de l’AP-7, entre Llinars i Montornès i entre Vilafranca i el Papiol, en les operacions tornada, especialment la del diumenge 11, en què també habilitarà un carril addicional a la C-17 a l’altura de Ripoll.

El Servei Català de Trànsit preveu que a prop de mig milió de vehicles es mobilitzaran a la sortida del pont de la Constitució. I després d’un «novembre negre» quant a sinistralitat, amb 17 morts en accidents a les carreteres catalanes, s’ha decidit aplicarà restriccions als camions a l’AP-7. Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en una visita a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), en la qual, junt amb l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha celebrat l’entrada en funcionament de la reducció del límit de la velocitat a 100 km/h a l’AP-7 en el tram del Vallès i ha demanat celeritat per a la resta de trams que es van acordar amb el Govern central, a Girona, Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Notícies relacionades

En la primera part del pont (els vehicles que es mobilitzaran del 2 al 6 de desembre), es preveu una mobilitat d’uns 470.000 vehicles a la sortida i de 240.000 en la tornada, mentre que, en la segona (del 7 a l’11), Trànsit té previstos una sortida de 420.000 vehicles i el retorn de 250.000.

D’altra banda, aquest cap de setmana passat, el primer en què la velocitat màxima a l’AP-7 ha quedat limitada a 100 km/h en el tram comprès entre Montornès del Vallès i al Papiol, la policia catalana ha multat 450 conductors que havien sobrepassat aquest límit. En total, la policia catalana ha realitzat controls sobre 100.000 vehicles que van circular per aquesta via des de dijous i fins diumenge.