Dia per a l’Erradicació de la Violència contra les Dones

Les entitats feministes criden a una mobilització massiva el 25-N contra la violència masclista

  • El col·lectiu vol posar el focus en l’assetjament a la feina, la violència vicària i la síndrome d’alienació parental 

maniok

maniok

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les associacions feministes a Catalunya, a través de la plataforma transversal Novembre Feminista, han fet una crida per a una manifestació «massiva» a Barcelona aquest divendres 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència contra les Dones. Les entitats han animat la població a sortir al carrer contra les violències masclistes.

La concentració, que sortirà a dos quarts de set de la tarda del passeig de Gràcia amb Diagonal, es produeix la mateixa setmana que la Fiscalia General de l’Estat ha hagut de fixar criteris per evitar la revisió a la baixa de penes a agressors sexuals per part d’alguns magistrats en interpretació de la nova llei coneguda com del «només sí és sí».

En una roda de premsa aquest dimecres, les entitats feministes han denunciat «l’actitud misògina» d’institucions i de jutges «que no donen cap valor a la paraula i experiència de les dones», assenyala el manifest.

Una de les portaveus de Ca la Dona, Dolo Pulido, ha explicat que aquest any es vol incidir especialment en dues formes de violència contra les dones especialment «invisibilitzades» com l’assetjament en l’àmbit laboral i la violència vicària i la síndrome d’alienació parental. Aquesta última, ha apuntat Marisa Fernández, advocada membre de Dones Juristes, és una síndrome que rebutja l’OMS però que apliquen alguns jutges contra la mare denunciant perquè consideren que aquesta inventaria agressions o abusos als seus fills per part del progenitor.

En el manifest que es llegirà al terme de la manifestació d’aquest 25-N, les convocants també reclamaran un acompanyament psicològic públic i extern per a les dones que denuncien assetjament en el seu lloc de treball.

Notícies relacionades

Igualment, han apuntat la necessitat que els agents d’inspecció de treball actuïn en àmbits de poca accessibilitat però en els quals es donen gran quantitat d’abusos com entre les treballadores domèstiques, ha apuntat Pulido.

En relació amb aquest punt i per poder fer realitat «una lluita feminista interseccional» han tornat a reclamar la derogació de la llei d’estrangeria que estaria «criminalitzant» i «desprotegint» moltes dones migrants, ha afegit.