Problemes de gestió

El Papa posa sota tutela la matriu de Càritas

El Papa posa sota tutela la matriu de Càritas

Cáritas Diocesana

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc va anomenar aquest dimarts un administrador provisional al capdavant de Caritas Internationalis (CI) després de descobrir-se «debilitats en els procediments de gestió» d’aquesta xarxa d’organitzacions caritatives amb seu al Vaticà. «La gestió de Caritas Internationalis queda sota administració provisional per millorar les seves normes i procediments de gestió», va dir el Vaticà en un comunicat.

L’anunci inesperat es va produir «després de l’examen de les seves activitats per part d’una comissió independent» creada pel Vaticà, que va aclarir que no hi ha indicis de «mala gestió o conductes sexuals inapropiades». Segons el Vaticà «es van observar debilitats en els procediments de gestió» que necessiten una «atenció urgent».

El papa va designar un «consultor», Pier Francesco Pinelli, les funcions del qual comencen dimarts i que estarà assistit per María Amparo Alonso Escobar. «Pier Francesco Pinelli i María Amparo Alonso Escobar administraran CI per brindar estabilitat i un lideratge empàtic», afegeix el Vaticà. Segons la Santa Seu, Pinelli, de formació jesuïta, té «una forta experiència de direcció i gestió en diversos sectors» en empreses energètiques com ERG.

200 països

Notícies relacionades

Caritas Internationalis, amb seu al Vaticà, és una confederació de 162 organitzacions benèfiques catòliques que operen a més de 200 països i territoris de tot el món, com Càritas Diocesana i les Càritas parroquials.

El nou equip directiu es mantindrà en el càrrec fins a la pròxima assemblea general de CI el maig del 2023, en la qual «es procedirà a l’elecció del president, el secretari general i el tresorer».

Temes:

Papa Francesc