Col·lectius vulnerables

Càritas inaugura a Cornellà un nou punt d’acollida per a persones sense recursos

  • Donarà resposta a 6.870 persones que viuen a Cornellà, l’Hospitalet i alguns barris de Barcelona, Esplugues i Sant Joan Despí

  • Entre el gener i el setembre del 2022 van augmentar un 20,5% les llars ateses en aquesta zona

Càritas inaugura a Cornellà un nou punt d’acollida per a persones sense recursos

Cáritas Diocesana

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Càritas Diocesana de Barcelona ha inaugurat un nou espai d’acollida i acompanyament social a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

L’espai, situat a la parròquia de Sant Ildefons de Cornellà, donarà resposta a 6.870 persones que viuen a la Zona Pastoral 4, que agrupa les ciutats de l’Hospitalet i Cornellà, el districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, el barri de les Planes de Sant Joan Despí i Can Vidalet d’Esplugues.

«Som un espai multifuncional, de disseny auster i digne, on les persones es podran sentir escoltades i acompanyades», va afirmar Maria Amor durant la presentació del nou espai, responsable de la Zona Pastoral 4.

Amor va detallar algunes de les activitats que oferirà aquest centre i va destacar les acollides individuals i grupals, els reforços escolars i els cursos de llengua.

També va avançar que ben aviat s’oferirà un servei de bugaderia per a aquelles persones que no disposen de rentadora o assecadora, i que s’està treballant per organitzar una sala d’informàtica que doni resposta a la fractura digital que pateixen moltes famílies en situació de vulnerabilitat.

Resposta a 2.848 llars

Per la seva banda, el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, va explicar que aquest nou espai donarà resposta a 2.848 llars en les quals viuen 6.870 persones.

El director de Càritas va advertir que entre el gener i el setembre del 2022 van augmentar un 20,5% les llars ateses a la Zona Pastoral 4 amb relació al mateix període de l’any anterior. «La pujada del preu de la vida i la impossibilitat d’accedir a lloguers assequibles està situant moltes famílies al límit», va dir.

En aquest aspecte, Busquets va detallar que més de la meitat de les famílies de la Zona Pastoral 4 viuen en una llar insegura –aquesta dada inclou les persones que viuen de relloguer, sense contracte o amb l’amenaça de desnonament, entre d’altres–.

Més de 1.000 de relloguer

D’aquestes persones, Busquets va posar el focus en aquelles que viuen en habitacions de relloguer –1.028 llars–, ja que moltes tenen criatures a càrrec seu, es veuen obligades a compartir vivenda amb desconeguts i no disposen d’espais d’intimitat.

Així mateix, també es va destacar la situació laboral d’aquestes persones: un 78,6% de les que estan en edat laboral no tenen feina i un 21,4%, malgrat tenir feina –sempre temporal o precària–, no arriben a final de mes.

En el cas de la ciutat de Cornellà, Càritas destaca que entre el gener i el setembre es van atendre 349 llars –un total de 713 persones–, un 7% més que el mateix període del 2021. Un 36% d’aquestes llars mai havien sigut ateses per Càritas o feia anys que no demanaven ajuda i destaca el creixement del 23% de parelles amb fills.

Notícies relacionades

Quant a les ajudes que Càritas presta a la ciutat, han augmentat un 45% les relacionades amb l’alimentació, a les quals es van destinar 31.000 euros entre el gener i el setembre.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà