Col·lectius vulnerables

Càritas obre espais d’acollida a Badalona i Santa Coloma per atendre l’emergència social

  • El nou punt d’acollida de Badalona donarà resposta a les 1.530 llars del Barcelonès Nord i del Maresme

Càritas obre espais d’acollida a Badalona i Santa Coloma per atendre l’emergència social

Cáritas Diocesana

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la mateixa línia que ja va seguir la setmana passada a Cornellà (Baix Llobregat), Càritas ha inaugurat aquest dilluns, 14 de novembre, dos nous espais d’acollida per a persones sense recursos al Barcelonès Nord: l’espai polivalent Sant Miquel a Santa Coloma de Gramenet i un altre a Badalona.

El nou punt d’acollida de Badalona donarà resposta a les 1.530 llars –que suposen 3.800 persones– que viuen a la Zona Pastoral 5, i que agrupa les ciutats de Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Mataró (Maresme), així com tots els municipis del Maresme fins a Caldes d’Estrac.

«En aquest nou punt d’acollida es realitzaran entrevistes individuals i grupals, s’oferirà orientació i formació laboral i hi haurà un espai de reforç educatiu per a nens», assenyalen des de Càritas.

«Volem ser més a prop de les persones que acollim i acompanyem. L’acollida ha de fer-se des de la dignitat de la persona i aquests nous locals responen a aquesta necessitat de dignificació, d’obrir els braços i acollir les persones que ho han perdut tot,» ha explicat Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, durant la presentació dels nous espais.

Crisi habitacional

Així mateix, també ha volgut fer èmfasi en la situació habitacional de l’àrea de Badalona i el Maresme, detallant que Càritas destina en aquesta zona una mitjana de 290 euros per família a pagar habitacions de relloguer, quan l’any passat en destinava uns 267 euros –un increment del 8,6% en el tercer trimestre del 2022 amb relació al mateix període de l’any passat–.

De fet, com va explicar EL PERIÓDICO la setmana passada, el preu del lloguer de vivendes ja protagonitza pujades percentuals en gairebé la meitat de municipis de l’àrea metropolitana, la majoria contigus a Barcelona.

Durant l’acte, la responsable de la Zona Pastoral 5 de Càritas Diocesana de Barcelona, Anna Selva, ha explicat que aquest espai polivalent de Santa Coloma dona resposta a unes 294 llars –459 persones–, més del doble de llars que l’any passat –136 llars/196 persones–.

«Tot i que estem contents que any rere any puguem arribar a més famílies, constatem que la situació social i econòmica a Santa Coloma s’ha agreujat amb la pandèmia i la inflació», ha indicat Selva.

Notícies relacionades

A Badalona, Càritas atén actualment 908 llars, on viuen 2.349 persones. En el cas de Santa Coloma, són 546 llars, on viuen 1.273 persones.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO