Nova inicativa

Elena anuncia un servei d’assistència per a ferits greus en accidents de trànsit

  • «De vegades només parlem de la xifra més dura, els morts. Però en els sinistres queden víctimes amb problemes de salut», assegura

Elena anuncia un servei d’assistència per a ferits greus en accidents de trànsit

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat la posada en marxa ben aviat d’un servei d’assistència a les víctimes greus d’accidents de trànsit a Catalunya, informa l’ACN.

Si es compleixen els terminis administratius, la nova ajuda estarà disponible d’aquí un mes. «De vegades només parlem de la xifra més dura, els morts. Però en els sinistres queden víctimes amb problemes de salut i moltes dificultats per continuar amb la seva vida. També necessiten ajuda i acompanyament», ha continuat el titular d’Interior, que ha assistit a un acte en homenatge a les víctimes de la carretera, celebrat pel dia internacional. «És una tragèdia diària», ha conclòs.

Notícies relacionades

Catalunya va tancar el 2021 amb un balanç de 135 morts en accidents de trànsit, un 23% menys que el 2019. Gairebé la meitat dels morts, un 47%, eren motoristes, ciclistes i vianants, segons les xifres que ha donat aquest dissabte el Servei Català de Trànsit (SCT). La meitat d’aquests accidents es van produir en cap de setmana o un dia festiu.

Així, entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2021, es van registrar en la xarxa viària catalana 135 víctimes mortals en 127 accidents de trànsit. Durant el mateix període del 2019, aquestes xifres van ser de 175 morts en 161 sinistres.