Zona d’orografia abrupta

Els bombers busquen un sacerdot perdut a la vall de Lord

  • Xavier Castelló, de 78 anys, va sortir dijous a passar el matí al santuari de la Mare de Déu de Lord i ja no va tornar

Els bombers busquen un sacerdot perdut a la vall de Lord

Regio 7

1
Es llegeix en minuts

Els bombers de la Generalitat busquen Xavier Castelló, un sacerdot de 78 anys desaparegut des de dijous a la zona de la vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys, Solsonès). L’home, que viu al seminari de Solsona, va anar a passar el matí al santuari de la Mare de Déu de Lord, però no va tornar al migdia, tal com havia dit que faria. L’avís el van donar els residents del mateix santuari a les 15.23 hores.

El grup caní dels bombers s’ha incorporat aquest divendres a la recerca del capellà perdut a la zona pròxima al santuari de Lord. Els responsables del dispositiu adverteixen que no serà fàcil trobar Castelló, ja que la zona és d’orografia complexa. A més, la pluja ha caigut amb intensitat en les últimes hores. Aquest matí, els bombers han recollit una peça de roba del sacerdot al seminari de Solsona on viu i el grup caní d’investigació l’està utilitzant per intentar trobar el seu rastre.

Castelló va ser rector de Berga i Balsareny entre altres municipis, i actualment no té responsabilitat en cap parròquia i viu al seminari de la capital del Solsonès, segons informa el diari ‘Regió 7’, del grup Prensa Ibérica. L’home va sortir dijous a mig matí a fer un volt pel santuari de la Verge de Lord i pels volts de les 15.30 hores, al veure que no tornava malgrat que havia dit que ho faria a les 14.00, els residents del santuari van avisar els serveis d’emergència.

Notícies relacionades

El cos de Bombers va activar llavors un dispositiu de recerca amb un equip de rescat del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i també un helicòpter per mirar de localitzar-lo, però quan es va fer fosc va caldre retirar el suport aeri. No obstant, durant la nit una desena de dotacions dels Bombers van continuar buscant al voltant del santuari. Es tracta d’una zona amb alguns llocs abruptes i de difícil accés que dificulten el dispositiu d’investigació.

Els bombers han desaconsellat la participació dels veïns en el dispositiu de recerca a causa de la complexitat de la zona i del temps.