Sanitat

Desconvocada la vaga de metges d’urgències extrahospitalàries a Madrid després d’un acord de compromisos

Desconvocada la vaga de metges d’urgències extrahospitalàries a Madrid després d’un acord de compromisos
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El comitè de vaga de metges afectats per la reorganització de la urgència extrahospitalària a la Comunitat de Madrid i la Conselleria de Sanitat han arribat aquest dijous a un acord que permet la desconvocatòria de la vaga de facultatius que va començar el dia 7, segons ha informat el Govern regional.

Un acord a què s’ha arribat en una trobada que s’ha prolongat set hores, la segona que mantenen les dues parts per abordar la reorganització de la urgència extrahospitalària.

En concret, s’ha arribat a un acord sobre la dotació de metges en 49 centres d’urgència extrahospitalària (39 dels antics Serveis d’Atenció Rural –SAR– i 10 Serveis d’Urgència d’Atenció Rural –SUAP–).

El model assistencial a implantar en els centres sanitaris de continuïtat assistencial, que en principi contemplava 29 centres amb Infermeria, es negociarà en Taula Sectorial, on estan representats els sindicats CCOO, UGT, CSIT Unió Professional, Satse i Amyts.

Notícies relacionades

El comitè de vaga per a més de 200 facultatius afectats per la reorganització de la urgència extrahospitalària i la Conselleria han firmat així un acord de compromisos que permet la desconvocatòria de les aturades que van començar el dia 7 de novembre.

Dilluns està previst que comenci, a més, la vaga indefinida per a 4.240 metges de Família i 720 pediatres que fan servei a l’Atenció Primària a la regió.

Temes:

Vagues Médicos