Per Sergi Mas

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: Avui ja som 8.000 milions d’habitants al planeta

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: Avui ja som 8.000 milions d’habitants al planeta
1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Segons xifres que maneja l’ONU, avui dimecres 15 de novembre del 2022 ja som 8.000 milions d’habitants al planeta. I l’especial moment l’ha protagonitzat el Damián, i ha arribat al món a la República Dominicana. El nadó, que ha marcat una fita en el creixement demogràfic, ha nascut a Santo Domingo, enmig d’una gran expectació, ja que el Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA) ha aprofitat l’esdeveniment per a impulsar la campanya «8 mil milions més forts».

Per ser precisos, la població mundial va arribar als 7.000 milions el 2011 i s’estima que arribarà a un màxim de 10.400 milions fins al 2100, tenint en compte que el ritme de creixement demogràfic mundial està disminuint des de la dècada de 1970 i que va caure per sota de l’1% per primera vegada el 2020, segons dades aportades per l’UNFPA.

Actualment, una tercera part dels queviures que es produeixen acaba a les escombraries, xifra que contrasta amb els 800 milions de persones que passen gana. ¿Com conjuguem tot això? En el pòdcast d’El Periódico avui ens aporta dades sobre el tema el periodista Juan Ruiz.

«Aquest és un moment transcendental per a la humanitat», ja va avançar la setmana passada la directora executiva del Fons de les Nacions Unides per a la Població (UNFPA, per les seves sigles en anglès), Natalia Kanem, i va fer èmfasi en l’augment de l’esperança de vida i la caiguda de la mortalitat. «Ara bé, soc conscient que no tots ho celebraran. A molts els preocupa la sobrepoblació.

On es pot escoltar

‘El pòdcast d’EL PERIÓDICO’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastAmazon Podcasts i Apple Podcasts.