Per evitar picaresques

Gran canvi a Renfe: afectarà els viatgers de trens de mitjana distància

La companyia aplicarà penalitzacions als usuaris per posar fi a les reserves ‘fantasma’

Gran canvi a Renfe: afectarà els viatgers de trens de mitjana distància
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia Renfe ha decidit posar fi a l’abús que molts individus estan tenint amb els abonaments gratuïts, especialment als trens de mitjana distància, coneguts també com a regionals.

El problema és que sembla que els trens van plens, però a l’hora de la veritat no és així, ja que els usuaris reserven places, però després no fan el viatge. Per combatre aquestes reserves ‘fantasma’, l’empresa va decidir implantar una limitació de reserves al setembre. Com que la mesura no ha tingut l’èxit esperat, Renfe ha volgut actuar més severament i és per aquest motiu que està disposada a retirar l’abonament gratuït a tots els usuaris que es dediquen a fer reserves ‘fantasma’ de manera contínua.

Notícies relacionades

Malgrat que aquesta alternativa s’ha d’aprovar encara, el més segur és que s’acabi implementant. Fonts de l’Administració també van informar que a aquesta penalització se n’hi suma una altra de més moderada: no efectuar la devolució de la fiança de 20 euros que paguen els usuaris per adquirir l’abonament i que se’ls torna al final de període sempre que hagin fet 16 viatges. La idea és començar a aplicar aquest sistema de penalitzacions a principis d’any, ja que el Govern ha ampliat l’exitós sistema d’abonaments gratuïts i de descompte durant tot el 2023.

Èxit dels abonaments

Els abonaments gratuïts han sigut tota una revolució i Renfe ha aconseguit abonar dos milions de bitllets gratuïts de Cercanías, Rodalies i mitjana distància des que la idea es va posar en marxa l’1 de setembre. Més d’1,4 milions (71%) són abonaments per viatjar en els diferents nuclis de Cercanías. Els 600.000 abonaments restants (29%) són per a trajectes de mitjana distància. A part de les targetes gratuïtes per a clients freqüents, Renfe ha venut prop de 55.000 títols amb descomptes del 50% d’Avant que els usuaris utilitzaran en els serveis de mitjana distància d’alta velocitat fins al 31 de gener del 2023

Temes:

Renfe Rodalies