Mobilitat

Tot el que necessites saber de l’abonament gratuït de Renfe

Entra en funcionament l’1 de setembre i s’ha pogut recollir des del 24 d’agost

Tot el que necessites saber de l’abonament gratuït de Renfe

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous 1 de setembre començaran a funcionar els abonaments gratuïts per als usuaris freqüents de rodalies i mitja distància. Des del 24 d’agost ja es poden recollir a les taquilles de les estacions, màquines d’autovenda o a través de l’aplicació de Renfe.

Respostes a les preguntes més freqüents

¿He de pagar alguna cosa?

Els viatgers freqüents de rodalies han d’abonar una fiança de 10 euros i els de mitja distància de 20. Es podran aplicar descomptes en cas de formar part d’una família nombrosa o monoparental. A partir de l’1 de gener del 2023, si s’ha realitzat un mínim de 16 viatges, es tornarà l’import en la seva totalitat. En cas d’haver pagat la fiança amb targeta, la devolució serà automàtica. En els pagaments en metàl·lic s’haurà de demanar a les taquilles.

¿Qui pot utilitzar l’abonament?

El títol és personal i intransferible, per la qual cosa només el pot utilitzar la persona titular (cal registrar el DNI en el moment de la compra).

¿Quan caduca?

Caduca el 31 de desembre d’aquest any. No és necessari renovar-lo al final de cada mes.

¿A quines zones el puc utilitzar?

Es podran realitzar viatges de manera il·limitada a totes les zones compreses pel nucli de rodalies. Per als de mitja distància, és obligatori pujar i baixar a les estacions seleccionades.

¿Hi ha descomptes a l’AVE?

Els bons Avant i els viatges de menys de 100 minuts amb l’AVE tenen un descompte del 50%. La llarga distància no té cap bonificació.

¿És gratuït el metro i l’autobús?

El metro i l’autobús queden exclosos de la gratuïtat dels títols de serveis ferroviaris. Però depenent del territori tindran un descompte del 30% o 50% del seu preu original.

Notícies relacionades

¿Què passa amb els abonaments habituals?

Mentre l’abonament recurrent estigui en funcionament, s’eliminarà la venda dels altres abonaments habituals. Aquells adquirits abans de l’1 de setembre, mantindran la seva vigència i es podran utilitzar.