Canvi climàtic

Activistes ecologistes s’enganxen les mans al pedestal d’un esquelet de dinosaure d’un museu de Viena

  • «No som dinosaures, tenim una opció», assenyalen en protesta per «la destrucció dels mitjans de vida»

Activistes ecologistes s’enganxen les mans al pedestal d’un esquelet de dinosaure d’un museu de Viena
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Activistes del grup ecologista Última Generació s’han enganxat les mans al pedestal d’un esquelet de dinosaure del Museu d’Història Natural de la capital d’Àustria (NHM), Viena, com a senyal de protesta per «la destrucció dels mitjans de vida».

Poc després d’enganxar-se les mans al pedestal, agents de la policia han arribat al lloc amb dissolvent per separar els activistes de la peanya i expulsar-los del museu. Les autoritats informaran més endavant sobre hipotètiques denúncies per desordre públic i possibles danys a la propietat.

La principal demanda dels activistes és la reducció de la velocitat màxima a les autopistes a cent quilòmetres per hora com una «mesura immediata» per reduir les emissions de CO2 i mirar de frenar així l’avanç de la població cap a un «infern climàtic». «No som dinosaures, tenim una opció», han dit.

Des de la Direcció del Museu, Katrin Vohland ha reconegut comprendre «la desesperació dels joves» davant l’aparentment imparable canvi climàtic i les mesures polítiques de les autoritats nacionals i internacionals, però ha qüestionat els seus mètodes de protesta.

Per Vohland, és necessari «molt discurs» per fer comprendre la situació, i ha lamentat que aquest tipus de ‘performance’ només fa que «distreure del tema real», segons recull la radiotelevisió pública austríaca.

Notícies relacionades

Aquest incident se suma a la cada vegada més extensa llista de ‘performance’ contra patrimoni cultural i històric en diversos punts del continent europeu en contra del canvi climàtic. Entre les accions més destacades ressalta el llançament de sopa a diversos quadros de Vincent van Gogh.

 A Espanya, dos activistes de Futuro Vegetal es van enganxar les mans dissabte als quadros de ‘La maja desnuda’ i ‘La maja vestida’ de Francisco de Goya exposats al Museu Nacional del Prado, a Madrid, com a senyal de protesta per l’emergència climàtica.