Trajecte entre Barcelona i Puigcerdà

Motí en un tren de Rodalies perquè el maquinista volia deixar-los a mig camí

  • El conductor va avisar que donava per conclòs el viatge sense arribar al destí perquè havia finalitzat la seva jornada laboral després d’un trajecte que va patir retards per una avaria

Motí en un tren de Rodalies perquè el maquinista volia deixar-los a mig camí

Albert Segura / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viatge accidentat entre Barcelona i Puigcerdà aquest divendres. El tren de Rodalies que cobreix la ruta entre les dues localitats es va veure alterat per una incidència i un fet com a mínim singular, que va provocar les queixes dels passatgers. Després d’unes sis hores de recorregut en què una avaria a mig camí va retardar l’horari habitual de la línia, el maquinista del comboi va anunciar al passatge que no continuaria el recorregut a partir de Ribes de Freser. Va justificar que la seva jornada laboral acabava just a aquella hora, a les 22.30 hores.

Passatgers que van fer el trajecte s’han queixat a través de comentaris a les xarxes socials que l’empleat de Renfe pretengués finalitzar el recorregut sense arribar al seu destí, segons informa l’ACN. Els viatgers asseguren que «es van amotinar» al tren en contra de la decisió del maquinista.

Notícies relacionades

Fonts de Renfe han explicat que el conductor va consultar al centre de gestió de l’empresa si havia de seguir fins a Puigcerdà. Després de rebre la confirmació, el tren va continuar el recorregut amb el mateix empleat als comandaments.

Abans de la discussió entre els viatgers i el treballador, el trajecte havia patit una demora d’almenys una hora, segons informen fonts de la companyia ferroviària, a causa d’una avaria a la catenària a mig camí de Puigcerdà. El contratemps va obligar a cobrir la distància entre Manlleu i Ripoll amb autobús. Renfe remarca que va garantir el transport per carretera, alhora que admet que les molèsties a causa del retard originat per l’avaria i el transbord a un autobús per cobrir part del trajecte van poder alterar els ànims.